Redactie - 04 oktober 2013

Cognizant werkt nauwer samen met Belgische KBC-groep en koopt ValueSource


Cognizant kondigt aan dat zij door de Belgische KBC-groep is gekozen als strategisch partner. KBC is een geïntegreerde bank-verzekeringsgroep en financiële instelling uit België. De samenwerking is aangegaan om optimale dienstverlening en hogere klantbetrokkenheid te bewerkstelligen.

Cognizant heeft met KBC een vijfjarige overeenkomst gesloten en zal diensten leveren op het gebied van ontwikkeling en onderhoud van applicaties en het opzetten van testdiensten. Cognizant zal zijn expertise, scherp inzicht in lokale markt- en sectoractiviteiten en kennis van best practices inzetten om KBC te helpen meer operationele efficiëntie en flexibiliteit te bereiken en beter applicatiebeheer te realiseren. Daarnaast helpt de IT-consultant KBC bij het behalen van haar strategische doelstellingen en het verhogen van de concurrentiepositie.

Binnen deze overeenkomst is ook afgesproken dat Cognizant ValueSource NV, een dochter van KBC, zal overnemen. Dankzij de ruime ervaring in financiële dienstverlening en verzekeringen van ValueSource NV en Cognizant zal deze laatste de bedrijfscontinuïteit van de ondersteunde KBC-activiteiten garanderen, en tegelijkertijd toekomstperspectief bieden aan ongeveer 170 ValueSource-medewerkers die overstappen naar Cognizant. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Door: Witold Kepinski