Redactie - 02 oktober 2013

Voipro neemt afscheid van CEO Rob Kurver


Rob Kurver, CEO en mede-oprichter van hosted voice aanbieder Voipro, gaat het bedrijf verlaten.

Acht jaar na de oprichting is Voipro uitgegroeid tot een hosted voice providers van Nederland. Voor Rob is dit het moment om zich te gaan richten op nieuwe uitdagingen zo meldt Voipro in een persbericht.

Rob Kurver is sinds de oprichting in 2005 intensief betrokken bij Voipro en heeft als CEO richting gegeven aan het bedrijf. Met een duidelijke visie op cloud communicatie en onderscheidende marktbenadering heeft het bedrijf een belangrijke positie in de Nederlandse hosted voice markt verworven. Rob zegt hierover: "Toen wij acht jaar geleden zijn gestart bestond cloud telefonie nog niet. We werden raar aangekeken met ons verhaal over datacenters en deze nieuwe manier van bellen. Inmiddels is cloud een hot topic en is hosted voice een geaccepteerd alternatief voor de klassieke telefooncentrale dat inmiddels ook door de grote telco's aangeboden wordt."

De cloud telefonie markt is volwassen geworden en Voipro is uitgegroeid tot een professionele organisatie. Rob geeft dan ook te kennen dat zijn kracht ligt in het opbouwen van nieuwe dingen. Dat was voor hem de aanleiding om zich te gaan richten op nieuwe uitdagingen met startups in de cloud. In de afgelopen jaren heeft Rob zich al ingezet voor kennisplatformen als SaaS4Channel en was hij mentor bij Startup Bootcamp, een internationaal acceleratieprogramma voor startende technologiebedrijven. Op deze manier kan hij zijn kennis en ervaring op het gebied van strategie, sales en marketing inzetten om startende of snelgroeiende cloud (communicatie) bedrijven te helpen, en daar wil hij meer tijd in steken, ook internationaal.

"Ik ben trots op wat we sinds 2005 gerealiseerd hebben. Dat we Sprout Challenger en Technology Fast50 waren en allerlei andere prijzen gewonnen hebben, maar vooral op onze trouwe klantenkring en partnernetwerk," zegt Rob. "Voipro hoort bij de absolute top in Nederland en dat hebben we jaar op jaar laten zien door te blijven innoveren en groeien, ook in moeilijke tijden. Het besluit om afscheid te nemen is mij dan ook niet licht gevallen."

Door: Witold Kepinski