Redactie - 30 september 2013

Voor het eerst meer Android-tablets verkocht dan iPads


Apple heeft zijn voorsprong op de tabletmarkt moeten inleveren bij de leveranciers van Android-tablets. In het tweede kwartaal van 2013 werden voor het eerst meer Android-tablets verkocht dan iPads. Dat becijferden marktonderzoekers van ABI Research.

In het tweede kwartaal verkocht Apple 17 procent minder iPads dan in het eerste kwartaal. Vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar, werden nog wel 23 procent meer iPads verkocht.

De omzet uit de verkoop van Android-tablets is in dezelfde periode op gelijke hoogte gekomen met de omzet die Apple met zijn iPad behaalt. In totaal bedroeg omzet in de wereldwijde markt voor tablets 12,7 miljard dollar. De helft daarvan werd bijgedragen door de verschillende iPad-versies. De andere helft valt ten deel aan alle andere fabrikanten van tablets.

Bovendien zakte de gemiddelde verkoopprijs van een iPad tot bijna het gemiddelde in de tabletmarkt. Gemiddeld waren iPads in het tweede kwartaal van 2013 17 procent goedkoper dan een jaar eerder. Volgens de onderzoekers komt dat vooral door de introductie van de kleiner iPad Mini. Tegelijkertijd werden tablets van andere fabrikanten gemiddeld 17 procent duurder.

Het onderzoek van ABI Research is hier te lezen.