Redactie - 28 september 2013

Politie moet van rechter printeraanbesteding aan Canon staken


De Nederlandse politie moet van de rechter een printeraanbesteding aan Canon staken. Het gaat om een printeraanbesteding van de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN). Ricoh had een kort geding aangespannen, nadat het de aanbesteding net zoals Xerox en Konica aan zich voorbij zou gaan.

De rechter heeft op 24 september 2013 bepaald dat er sprake is van een 'onvolledige procedure'. De prijs zou niet marktconform zijn. De gunningsprocedure is afgebroken. De opdracht wordt wellicht opnieuw aangekondigd. "De Politie wordt opgedragen de voorlopige gunningsbeslissing in te trekken en de aanbesteding te staken en gestaakt te houden", zo bepaalt de rechter. 

Op de de website aanbestedingskalender.nl staat dat de politie met één leverancier een raamovereenkomst wil sluiten. Canon werd uiteindelijk als leverancier uitgekozen. "Het doel van de aanbesteding is het, conform de Europese Openbare aanbestedingsprocedure, sluiten van een raamovereenkomst met 1 leverancier voor het verzorgen van de reproductieapparatuur (MFP’s/Printers) voor uiteindelijk de gehele politie organisatie, conform de door de aanbestedende dienst gestelde functionele en technische normen en eisen", zo staat op aanbestedingskalender.nl te lezen. Maar Ricoh spande een kort geding aan en won de zaak.

Door: Witold Kepinski


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024