Redactie - 24 september 2013

Ctac migreert SAP retail ERP-omgeving naar SAP HANA


ICT-dienstverlener Ctac heeft haar SAP retail-oplossing Fit4Retail gemigreerd naar het SAP HANA-platform. Dat is een in-memory techniek die de verwerkingssnelheid van een SAP-systeem met een factor 1000 kan verhogen, aldus Ctac. Léon van den Bogaert (foto) is directeur Innovatie bij de dienstverlener uit 's-Hertogenbosch.

Snellere informatieverwerking is voor retailers belangrijk bij het distilleren en analyseren van big data. Bedrijven nemen volgens de dienstverlener veel beslissingen op basis van informatie die een dag oud is, omdat ze ’s nachts batch runs verwerken. Met SAP HANA is het mogelijk om deze informatie direct beschikbaar te hebben.

Fit4Retail voor HANA biedt klanten tientallen geoptimaliseerde scenario's. Het betreft 23 scenario's die SAP optimaliseerde en diverse scenario's die door Ctac werden geoptimaliseerd, zoals herverdelen, replenishment en allocatie berekening. Met het systeem kunnen retailers realtime prognoses opstellen en inspelen op marktontwikkelingen en klantwensen. Dit levert een aanzienlijk concurrentievoordeel op.

Volgens Ctac maakt de migratie naar HANA in een aantal gevallen een apart SAP Business Warehouse-systeem overbodig. Er zijn namelijk verschillende operationele rapportages aan de toepassing toegevoegd. De dienstverlener biedt het Fit4Retail-platform aan klanten aan op basis van Ctac Cloud Services of on-premise.