Redactie - 24 september 2013

Eerste e-health monitor aangeboden aan minister Schippers (VWS)


Door slim gebruik van e-health zijn grote voordelen in de gezondheidszorg te behalen. Minister Edith Schippers wil daarom sterk inzetten op het stimuleren van het gebruik van e-health. Om een beter zicht te krijgen op het gebruik van e-health in Nederland kondigde zij in juni 2012 aan een permanente monitor te starten. Vandaag werd op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het eerste exemplaar aangeboden.

Deze eerste landelijke e-health monitor biedt inzicht in het gebruik van e-health door patiënten en zorgprofessionals in Nederland en gaat in op de uitdagingen en kansen voor e-health toepassingen. De monitor wordt uitgevoerd  door het Nationaal ICT Inistituut in Zorg (Nictiz) en het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).  De uitkomsten en aanbevelingen zullen worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van het e-health beleid. Eind dit jaar zal Schippers de Tweede Kamer hierover nader informeren.

Op www.facebook.com/minvws is een infographic te vinden met de belangrijkste resultaten en aanbevelingen van de monitor.

  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024