Redactie - 24 september 2013

Red Hat maakt resultaten tweede kwartaal bekend


Red Hat heeft de financiële resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2014, dat afliep op 31 augustus 2013, bekendgemaakt. 
 
De totale omzet in het tweede kwartaal kwam uit op 374 miljoen dollar, een toename van 16 procent in dollars ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, of 17 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen bedraagt 327 miljoen dollar, 17 procent meer in dollars dan een jaar eerder, of 18 procent op basis van constante valuta. De nettowinst in het eerste kwartaal komt uit op 41 miljoen dollar.
 
“Wij voeren de toon aan met nieuwe innovaties op basis van open source technologieën bij de transformatie van het datacenter naar een open, hybride cloud infrastructuur”, aldus Jim Whitehurst (foto), President and Chief Executive Officer bij Red Hat. “Wij hebben onlangs infrastructure-as-a-service, Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform aan ons cloudportfolio toegevoegd. De combinatie van deze krachtige technologie met onze platform-as-a-service, open software-defined storage en cloud management oplossingen creëren een aantrekkelijke road map voor onze klanten die overstappen op cloud computing.”