Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
23-09-2013

Video: Andre Kuipers opent SCC Innovation Center


ICT-dienstverlener SCC Services, een onafhankelijk leverancier van ICT-producten en diensten, gespecialiseerd in infrastructuur- en datacenter-oplossingen, heeft zijn SCC Innovation Center in het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht geopend. De officiële opening van het SCC Innovation Center werd verricht door astronaut André Kuipers. In het SCC Innovation Center worden innovatieve ICT-oplossingen getoond en gedemonstreerd aan ondernemingen en overheidsorganisaties. SCC Innovation Center bevindt zich in het nieuwe hoofdkantoor van SCC Services gevestigd aan de Computerweg 22, 3542 DR Utrecht.

Tot de getoonde oplossingen behoren ook de SCC Direct Solutions waarmee SCC een breed scala van innovatieve ICT-oplossingen op maat biedt, die zorgen voor een kosteneffectieve en efficiënte ICT-infrastructuur. Het gaat hierbij om WerkplekDirect, BackupDirect, HardwareDirect, ArchiefDirect, PrintDirect, ServerDirect en SoftwareDirect.

De SCC Direct Solutions worden aangeboden op basis van een maandelijks afrekenmodel (pay-per-use) en kunnen zowel vanuit een klantlocatie, de eigen datacenters van SCC of een combinatie daarvan worden geleverd. Flexibiliteit, continuïteit en kostenbeheersing staan hierbij centraal.

SCC mikt op bedrijven met minimaal 100 werkplekken die hun desktops tegen lage kosten in de cloud willen zetten. SCC mikt komend jaar op 10.000 tot 15.000 gebruikers aldus Wim Uiterdijk, directeur van SCC Services. “Zo kunnen Windows XP-gebruikers snel en eenvoudig migreren naar SCC WerkplekDirect. Klanten die af willen van Windows XP hoeven geen grote investering te doen. Wij bieden financiering met werkplek waarvoor per maand wordt betaald. Dat is een interessante kostenbesparende oplossing. Veel nieuwe werknemers van twintig en dertig willen niet meer fulltime op kantoor zitten, maar ze willen wel altijd ondersteund worden. SCC WerkplekDirect is een desktop VDI op basis van Citrix software dat zorgt voor een hoge applicatiebeschikbaarheid en snelle verbindingen, ook voor video. WerkplekDirect is device-onafhankelijk, dus geschikt voor devices die werken met Microsoft Windows, Apple iOS en Google Android.”

Gebruikers van SCC Services zijn altijd verzekerd van de lokale service desk van SCC in Nederland, aldus Uiterdijk. “De diensten van SCC hebben een hoge beschikbaarheid omdat er gebruikt wordt gemaakt van het Equinix Tier IV datacenter in Amsterdam.”

Interview: Lees meer over SCC Direct in het interview met Wim Uiterdijk, directeur SCC Services.
 
Video: Bekijk hier de video over de opening van het SCC Solution Center.

Door: Marco van der Hoeven en Witold Kepinski

Terug naar video overzicht

Tags

Channel