Redactie - 12 september 2013

SAS Data Management nu geoptimaliseerd voor Big Data


SAS heeft zijn Data Management software specifiek aangepast op big data zodat organisaties deze uitdaging beter het hoofd kunnen bieden.

De nieuwe release adresseert direct de hoogste klantprioriteiten, met een platform dat modules biedt voor gegevenstoegang, datakwaliteit, event stream processing en data-integratie. Deze modulaire aanpak helpt bedrijven hun gebruik van SAS te laten meegroeien met hun behoeften, zo zegt de Amerikaanse softwareleverancier.

In-database datakwaliteit
De nieuwe versie van SAS Data Management introduceert in-database datakwaliteit. Het binnen de database reinigen en filteren van gegevens vereist minder databeweging, en vermindert de tijd die nodig is om ruwe data om te zetten in bruikbare informatie, met als uiteindelijk resultaat: betere en snellere zakelijke beslissingen, aldus SAS. 

Teradata
De nieuwe SAS Data Quality Accelerator for Teradata is een in-database cleansing technology voor het Teradata platform. Door het direct in de Teradata-database uitvoeren van datakwaliteit-functies, kunnen bedrijven de verwerkingssnelheid verhogen, de IT werkdruk verminderen, en beschikken ze over kwalitatief hoogwaardiger data voor tal van zakelijke toepassingen.

Streaming data in real-time
SAS Event Stream Processing maakt de continue stroom data uit handelsactiviteiten, transactiesystemen, smart grids en locatiegebaseerde apparaten, doorlopend en in real-time beschikbaar voor datamanagementprocessen. Met een verbeterde interface kunnen bedrijven met SAS Event Processing data direct wanneer iets gebeurt benaderen en analyseren, in plaats van uren of zelfs dagen later. Zo kunnen bijvoorbeeld elektriciteitsbedrijven, die voortdurend grote hoeveelheden gegevens verzamelen over de klant, met behulp van slimme meters de real-time gegevens gebruiken om te anticiperen op pieken in de vraag. En financiële dienstverleners kunnen event-stream processing gebruiken om transacties in real-time te evalueren en risicovolle of frauduleuze activiteiten te identificeren.

Nieuwe gegevensbronnen
Gegevens zijn er niet alleen in vele maten, maar komen ook uit vele bronnen, waaronder de cloud, Hadoop clusters, streaming transactionele data, on-premise databases, mainframes, in-memory databases en nog veel meer. Ongeacht het formaat of de bron, organiseert en reinigt SAS Data Management gegevens, om uit te komen op consistente, correcte brongegevens voor operationele systemen en business analytics toepassingen. Met deze upgrade zegt SAS het nog eenvoudiger te maken om gegevens van HP Vertica, Hortonworks, en PostgreSQL te beheren. Met data-connectiviteit en integratie tussen SAS en deze gegevensbronnen, kunnen klanten gegevens bewerken, verplaatsen, reinigen en integreren, ongeacht de bron, het platform, omvang of type. aldus SAS.