Redactie - 11 september 2013

Netflix is nu actief in Nederland


Netflix, een netwerk voor internettelevisie met meer dan 37 miljoen leden, is nu beschikbaar in Nederland. Vanaf heden hebben leden in Nederland direct toegang tot tal van series en films die ze voor slechts Euro 7,99 per maand kunnen streamen vanaf Netflix.

Netflix zegt een revolutie in de entertainmentwereld te hebben veroorzaakt: leden kunnen series en films kijken wanneer, hoe en waar ze maar willen via directe toegang op tv's, tablets, mobiele apparaten, gameconsoles en computers. Kaskrakers uit Hollywood, topseries, documentaires, filmhuis-films, stand-upcomedy, kinderfilms en lokale Nederlandse titels kunnen voortaan ook in Nederland worden gekeken op Netflix.

"We zijn blij dat we de toekomst van televisie naar Nederland kunnen brengen," aldus Reed Hastings, medeoprichter en Chief Executive Officer van Netflix. "In Nederland hebben veel mensen breedband, maar ze konden niet optimaal profiteren van hun snelle verbinding. Vanaf nu kunnen mensen in Nederland zich abonneren op Netflix en direct altijd en overal series en films kijken." Netflix biedt een kijkbeleving met veel HD-titels en Dolby(r) Digital Plus 5.1 surround sound. Dankzij aanbevelingstechnologieën en de koppeling met Facebook kunnen leden nieuwe series en films ontdekken. Mensen in Nederland kunnen Netflix een maand lang gratis proberen door zich te registreren op www.netflix.nl.

Vanaf nu zijn alle afleveringen van vier Netflix series die nog nooit in Nederland te zien zijn geweest, beschikbaar op Netflix; het politieke drama House of Cards, de mystery-serie Hemlock Grove (met Famke Janssen), seizoen vier van de comedy Arrested Development en het gevangenis drama/comedy Orange is the New Black. Derek, een nieuwe comedy van Ricky Gervais, zal in Nederland ook alleen op Netflix beschikbaar zijn vanaf 12 september.

Direct vanaf de launch zijn duizenden uren entertainment beschikbaar, waaronder volledige seizoenen van succesvolle Amerikaanse series als Dexter, Homeland, Lost, Modern Family, Pretty Little Liars, Spartacus en The Vampire Diaries. Er zijn op Netflix ook complete seizoenen van internationale tv-series te zien, zoals de populaire Britse series Luther en Sherlock en Scandinavische hitseries zoals The Killing en The Bridge. Daarnaast kunnen Netflix-leden kiezen uit Hollywood-films en internationale speelfilms als The Kite Runner, The King's Speech, Kill Bill - Vol.2 en The Expendables. Ook kunnen ze documentaires als Food Inc., Planet Earth - The Complete Collection, Ultimate Survival en We are Legion - The Story of the Hacktivists bekijken.