Redactie - 11 september 2013

Dimension Data levert IT-omgeving aan Rotterdam World Gateway (RWG)


ICT-dienstverlener Dimension Data gaat voor een op Maasvlakte 2 nieuw te bouwen overslagterminal van Rotterdam World Gateway (RWG) de volledige IT-omgeving ontwerpen en implementeren. Dit meldt Jan Willem Dees (foto), Managing Director van Dimension Data Nederland.

Dit megaproject met betrekking tot containeroverslag gaat live in het vierde kwartaal van 2014. De bouwwerkzaamheden zijn nu in volle gang. Dimension Data implementeert voor deze geheel geautomatiseerde terminal twee redundant uitgevoerde datacenters, de intelligente netwerkinfrastructuur, een unified communications- en virtual desktop-omgeving en de informatiebeveiliging van het geheel.

De testperiode van de IT-omgeving start in november 2013 om zo klaar te zijn in het vierde kwartaal van 2014. Alle communicatie binnen de terminal verloopt via het IP-netwerk en de datacenters. De data varieert van biometrische scans van chauffeurs bij aankomst tot en met de informatie die nodig is, zodat een kraan de juiste container op de juiste vrachtwagen of trein, of het binnenvaartschip overslaat. De omgeving moet gegarandeerd 24x7 vlekkeloos draaien en daarom heeft Dimension Data een hoog-beschikbare, redundante netwerk- en datacenterarchitectuur ontworpen, onder andere op basis van technologie van Cisco, EMC en VMware. De omgeving wordt zodanig ingericht, dat opschalen in de komende jaren geen enkel probleem is.

Door: Witold Kepinski