Redactie - 10 september 2013

Hitachi Data Systems sluit contract met KPN IT Solutions


Hitachi Data Systems Corporation heeft een contract gesloten met KPN IT Solutions. Het Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) vormt hiervan de basis. Het contract omvat de storagecapaciteit voor de hostingomgeving van KPN IT Solutions en is afgesloten voor een periode van vier jaar. De dienstverlening vindt plaats op basis van ‘pay per use’. Hitachi Data Systems levert behalve storage tevens een aantal managementfaciliteiten.

De hosting-omgeving van KPN IT Solutions is verdeeld over verschillende datacenters in Nederland en telt vele petabytes aan datastorage. De constante beschikbaarheid van deze data is essentieel voor de dienstverlening van KPN IT Solutions. De klanten van KPN IT Solutions zijn afhankelijk van deze data voor hun kritische businessprocessen, dus uitval is geen optie.

“Bovendien is een groot deel van de Nederlandse infrastructuur afhankelijk van de continuïteit van data-aanvoer. Hitachi Data Systems biedt klanten 100% uptimegarantie; van uitval zal bij onze oplossing voor KPN IT Solutions dan ook geen sprake zijn”, zegt Frederik Schröder (foto), country manager Hitachi Data Systems Nederland. “Bij de keuze van KPN IT Solutions voor Hitachi Data Systems speelde het kostenaspect uiteraard een belangrijke rol, maar doorslaggevend was de 100% beschikbaarheid van onze oplossing. Daarnaast blijft de Total Cost of Ownership (TCO) ruim binnen het beschikbare budget. Ook energie-efficiëntie en flexibiliteit waren belangrijke vereisten. De oplossing van Hitachi Data Systems voldoet ruimschoots aan alle wensen. We hopen dat deze overeenkomst de eerste stap is op weg naar een langetermijn-samenwerking, die kan leiden tot wederzijdse innovatieve initiatieven.”

“Door samen te werken met Hitachi Data Systems als onze nieuwe leverancier, kunnen we onze klanten een uniek ‘time to deliver‘-aanbod doen. Het is voor het eerst dat ‘pay-per-use’ op zo’n grote schaal wordt ingezet in de enterprise storagemarkt”, zegt Steven van Schilfgaarde, senior executive vicepresident bij KPN IT Solutions. “Het is niet langer noodzakelijk om vooraf grote investeringen te doen in een storageoplossing. Deze overeenkomst maakt het mogelijk om onze klanten flexibele storage aan te bieden op basis van ‘pay-per-use’. Daarnaast besparen we meer dan 50% op energieverbruik, hetgeen ons helpt bij onze milieustrategie.”