Redactie - 09 september 2013

IT-Staffing behaalt NEN-4400-1 certificering


Na een uitgebreide audit door CROP Certificering heeft IT-Staffing het NEN-4400-1 certificaat behaald. IT-Staffing krijgt hiermee objectief bevestigd dat haar administratie en vastleggingen volledig voldoen aan de eisen die de Stichting Normering Arbeid stelt aan uitzendondernemingen en (onder)aannemers van werk.

De NEN-4400-1 norm behoedt inleners en opdrachtgevers van (onder)aannemers voor aansprakelijkstelling voor onvolledige, onjuiste of niet afgedragen sociale verzekeringspremies en belastingen en biedt een waarborg dat gewerkt wordt met mensen die gerechtigd zijn om in Nederland te werken. IT-Staffing wordt hiermee toegevoegd aan het door SNA beheerde openbare register van gecertificeerde ondernemingen.

Marc Nijhuis, Financieel Directeur IT-Staffing, geeft aan trots te zijn op dit resultaat: "IT-Staffing bood deze zekerheid al langer aan haar klanten, maar een objectieve beoordeling en daarmee garantie op onze werkwijze zien we als een extra waarborg voor onze klanten. Tevens kunnen we nu met succes een beroep doen op de disculpatieregeling die sinds 1 juli 2012 van kracht is. Bij deze regeling zijn onze klanten gevrijwaard voor de keten- en inlenersaansprakelijkheid indien zij 25% van het totale factuurbedrag afdragen op onze geblokkeerde G-Rekening. Voordien lag dit percentage op bijna 51%".