Redactie - 06 september 2013

'Apple ontwikkelt iPhone met groter scherm'


Het lijkt er steeds meer op dat Apple plannen heeft voor een iPhone met een groot scherm. Ingewijden zeggen tegen The Wall Street Journal dat het bedrijf verschillende displaygroottes overweegt.

Al maanden wordt gefluisterd dat Apple met een zogeheten phablet komt. De techreus uit Cupertino zou momenteel bestuderen of het een goed idee is om iPhones met schermen van 4,8 tot 6 inch in de markt te gaan zetten. Dat zou een trendbreuk zijn. De iPhone 5, die vorig jaar uitkwam, heeft een 4 inch-display en Apple-icoon Steve Jobs was altijd een fel tegenstander van grotere schermen.

Met de grotere iPhones zou Apple voet aan de grond willen krijgen in de phablet-markt, waar inmiddels meer geld in omgaat dan de markt voor laptops en tablets bij elkaar. Samsung is nu de dominante partij op het gebied van smartphones en een van de redenen voor het succes is dat de Zuid-Koreaanse fabrikant toestellen met diverse schermafmetingen verkoopt, in verschillende prijscategorieën.

Volgende week dinsdag kondigt Apple naar verwachting twee nieuwe iPhone-modellen aan. Behalve een gloednieuw vlaggenschip zou dan ook een goedkopere iPhone-variant worden onthuld. De mogelijke koerswijziging van Apple heeft volgens de bronnen van de Amerikaanse krant geen gevolgen voor de displays van deze toestellen.