Redactie - 06 september 2013

CohesiveFT sluit met 123Cloud strategische Software Defined Network samenwerking


123Cloud, een cloudprovider in de Benelux die bedrijven in staat stelt om cloud computing af te nemen als utiliteit biedt, sluit een samenwerking met IBM Business Partner CohesiveFT voor het aanbieden van VPC (Virtual Private Clouds) connectiviteit diensten.

Dankzij deze samenwerking zegt 123Cloud het voor organisaties mogelijk te maken om de voordelen van public Cloud diensten op een veilige manier te koppelen aan private omgevingen zonder dat dit om complexe configuratie instellingen vraagt, aldus Marco van den Akker (foto), oprichter van 123Cloud.

IaaS
Van den Akker: "Spelers in de IaaS cloud markt , met inbegrip van Amazon Web Services, erkennen het belang van de toegevoegde waarde – dat deze diensten gebouwd noodzakelijk zijn op de top van de cloud stack. Naast de virtuele computerkracht , virtuele opslag , en het onderliggende netwerk zijn het Virtual Private Clouds ( VPC ) vandaag de dag de grootste wens welke klanten in snel tempo eisen van de generieke compute cloud omgevingen. Voorheen was het uitrusten van VPC functies op de hardware en virtuele lagen een tijdrovend en ingewikkeld proces dat nu eenvoudig mogelijk is."

Disaster recovery
De integratie en de eis van een veilige cloud, het optimaliseren van de prestaties en een hoge beschikbaarheid levert met de VPC suite oplossingen van een aantal belangrijke voordelen voor virtuele omgevingen, aldus Van den Akker. "Zo geeft VNS3, zoals de dienst heet, de organisatie de mogelijkheid en flexibiliteit om zijn infrastructuur te voorzien van software defined networking. Een veel voortkomend probleem bij een klant is de 'voortzetting van operaties' zoals in een disaster recovery strategie vastgelegd. Met de oplossingen van 123Cloud & CohesiveFT maakt het mogelijk om 'systeem integratie diensten' te implementeren via de Cloud mogelijk en verrijken de optie om 'on-premise infrastructuur' te koppelen aan Public Cloud diensten."

VLAN
De zorg was om het gebruik maken van Public Cloud net zo eenvoudig te laten zijn als hun toegewijde infrastructuur voor de bestaande gebruikers, vervolgt Van den Akker. "Dit betekent het ondersteunen van een breed scala van connectiviteit apparaten en parametersets welke niet beschikbaar zijn via een cloud service provider, zoals Rackspace, Amazon & Microsft Azure. De VNS3 oplossing verstrekt edge connectivity-oplossingen voor de klant, alsmede de mogelijkheid voor virtual VLANs. De virtual VLANs fungeren als versleutelde VLAN's bepaald in de software welke voor deze implementaties worden gebruikt."

De door klanten gebruikte Cloud faciliteiten behouden de 'look and feel' alsof ze aansluiten op de diensten die oorspronkelijk aan hen aangeboden vanuit een private omgeving uit een datacenter, besluit Van den Akker. "Het is echt een unieke samenwerking met CohesiveFT. Hierdoor zijn klanten in staat om de virtuele infrastructuur, zoals virtual desktops, servers en diensten, naast flexibeler ook veiliger te maken. Daarbij is 123Cloud de eerste provider die de appliances op deze grote schaal levert."

Door: Witold Kepinski