Redactie - 05 september 2013

ICTlifecycle en HP zamelen gebruikte IT in


HP Nederland en ICTlifecycle kondigen aan samen te gaan werken om meer gebruikte IT in te zamelen. Namens HP zal ICTlifecycle afgedankte IT apparatuur ophalen bij klanten en alle nodige asset management services aan die klant aanbieden, zoals dataverwijdering en verantwoorde recycling.

Rob Idink (foto), Directeur HP Personal Systems & Printing Nederland: “HP heeft al heel lang een vertrouwde relatie met ICTlifecycle en door deze additionele service aan te bieden, kunnen onze klanten de meeste waarde halen uit hun assets, in de wetenschap dat de verwerking goed gebeurt.”

ICTlifecycles asset recovery service in Nederland is een aanvulling op HP’s eigen hergebruiksprogramma en het succesvolle wereldwijde recycling Planet Partner Program. Sinds 1987 heeft HP meer dan 1 miljoen ton aan producten hergebruikt of gerecycled.

Mireille Heijnen, Environmental Manager HP Benelux: “Producenten hebben een steeds groter wordende verantwoordelijkheid voor de producten die ze op de markt brengen. Door samen te werken met ICTlifecyle zijn we in staat om de inzameling van gebruikte IT te vergroten. Veel van die producten zijn nog herbruikbaar. Daardoor wordt de levensduur van IT hardware verlengd en wordt IT toegankelijk voor meer mensen. ” Gerard Aldus, Directeur ICTlifecycle vult aan: "Nu HP de samenwerking heeft uitgebreid met afvoer- en verwerking van overtollige ICT apparatuur kan een optimale efficiëntie worden behaald. Daardoor kunnen relaties van HP kosten besparen door processen te vereenvoudigen en op een duurzame manier bij dragen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024