Redactie - 02 september 2013

ARP-groep presenteert een nieuwe online shop


De ARP-groep heeft een nieuwe online shop ontwikkeld, met de slogan Snel, Simpel en Persoonlijk. Naast de nieuwe look zorgen vernieuwde functies voor een nieuwe online koopervaring. Zo is er een gepersonaliseerde ‘cockpit’ en de vernieuwde mogelijkheid om op innovatieve wijze naar accessoires te zoeken.

Snel, Simpel, Persoonlijk
Ralph Goedecke (foto), coo van ARP: "Lange wachttijden bij het laden, onnauwkeurige zoekresultaten en verwarrende paginastructuren: het aantal mogelijke ergernissen op het internet is groot. Bij de ontwikkeling van de nieuwe online shop van de ARP-groep waren er vanaf het begin drie aspecten van het groot belang: Snel, Simpel, Persoonlijk. Om dit te verwezenlijken werd de online shop niet alleen verder ontwikkeld en van een nieuwe look voorzien – hij is nu ook technisch op een nieuw platform gebaseerd. Bij de ontwikkeling werden bewust alle componenten op hun noodzakelijkheid getest. Het ging ons daarbij vooral om het verwijderen van oude ballast. Door het bewust weglaten van overtollige elementen is de nieuwe online shop niet alleen aanzienlijk sneller, maar ook veel overzichtelijker en eenvoudiger geworden.”

Accessoires
Terwijl een aantal componenten niet uit de oude shop zijn overgenomen, zijn tegelijkertijd nieuwe componenten aan de shop toegevoegd. Zo kan per direct naar passende accessoires voor een apparaat gezocht worden. Via de optie ‘Zoeken naar accessoires’ kan de klant eenvoudig de hardware intypen waar hij of zij accessoires voor zoekt. Aansluitend wordt een overzicht van alle passende accessoires weergegeven. Dat geldt zelfs voor apparaten die niet meer op de markt verkrijgbaar zijn, aldus Goedecke.

Gepersonaliseerde cockpit
Een andere hele nieuwe toevoeging is de gepersonaliseerde cockpit. In het zelf te beheren dashboard kunnen diverse tools, zoals inkooplijsten, aanbiedingen of eigen bestellingen worden toegevoegd of verwijderd. Dat is een tijdsbesparing, omdat het tijdrovende zoeken naar de gewenste gegevens nu overbodig is. Bovendien kunnen afzonderlijke tools ook nog in Favorieten worden opgeslagen. Deze zijn dan in de totale shop op elk moment, met slechts één klik op de knop weer binnen handbereik. Op deze manier kunnen klanten van ARP naargelang hun wensen functionaliteiten instellen die niet in de standaard zijn opgenomen, aldus de coo van ARP.

Met de eigenschappen van de nieuwe online shop wil de ARP-groep volgens Goedecke haar klanten nog meer aan zich binden en hen de mogelijkheid bieden zelf te bepalen wat zij willen zien. “Snelheid en overzichtelijkheid zijn essentiële voorwaarden voor een goed functionerende online shop. Met het personaliseren bieden wij onze klanten bovendien de mogelijkheid om bepaalde functionaliteiten op basis van hun eigen wensen in te stellen. Daarom heeft de online shop ook de titel ‘Mijn shop. Mijn wereld’.”

Door: Witold Kepinski


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024