América Móvil wil bod op KPN intrekken nu KPN-stichting de overname blokkeert
30-08-2013

América Móvil wil bod op KPN intrekken nu KPN-stichting de overname blokkeert


Telecomconcern América Móvil is bereid het overnamebod op KPN in te trekken, nu een stichting achter KPN een oude optie op een groot aantal aandelen in KPN uitoefent. Dat meldt de NOS. De Stichting Preferente Aandelen B KPN stak donderdag een stokje voor de overnameplannen van telecombedrijf KPN door América Móvil, door te melden de optie te willen uitoefenen. Daardoor krijgt de organisatie bijna de helft van KPN in bezit. Dat meldt de stichting in een communiqué.

Volgens de stichting, die de belangen van veel bij KPN betrokken partijen behartigt, was de maatregel nodig nadat América Móvil zonder vooroverleg een bod op alle uitstaande aandelen KPN had gedaan.

América Móvil heeft volgens de stichting “willens en wetens gekozen voor een vijandelijke benadering”. Het Mexicaanse telecomconcern zou geen poging hebben gedaan om met KPN overeenstemming te bereiken over een fusieprotocol. Ook zou het bedrijf zonder overleg met KPN een biedingsbericht te formuleren en bij de AFM ter goedkeuring in te dienen.

De stichting is in 1994 opgericht, nadat Koninklijke PTT Nederland NV werd geprivatiseerd tot KPN. Het heeft tot doel de belangen te behartigen van KPN, de met KPN verbonden ondernemingen en alle daarbij betrokkenen. Daarbij kijkt het orgaan voornamelijk naar onwenselijke invloeden die de continuïteit, zelfstandigheid of identiteit van KPN in strijd met die belangen zouden bedreigen.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom