Redactie - 08 augustus 2013

BPsolutions implementeert wereldwijd eerste IBM SAP HANA DR-cluster


BPSolutions heeft bij een Nederlandse Retail bank de eerste IBM SAP HANA Disaster Recovery (DR) cluster geïmplementeerd. Deze oplossing is Nederlands grootste SAP HANA omgeving en is gebaseerd op een twin-datacenter oplossing waarbij schaalbaarheid, beschikbaarheid en continuïteit als noodzakelijke randvoorwaarden zijn ingevuld.

SAP HANA is het vlaggeschip van SAP op het gebied van high-performance database technologie. Deze oplossing maakt het mogelijk om met standaard applicaties van SAP een sterke verbetering van de performance te realiseren voor eindgebruikers, waarbij verwerking van grote hoeveelheden data met korte doorlooptijden één van de belangrijkste kenmerken is.

“Wij hebben als SAP service partner en IBM Premier Business Partner, de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in kennis van SAP en SAP appliances. Daarmee is een behoorlijk track record opgebouwd van SAP klanten die gebruik maken van de infrastructuur en software oplossingen van IBM voor SAP met een specialisatie op SAP BWA en SAP HANA.”, aldus Mark de Groot, Algemeen Directeur van BPSolutions.

BPSolutions leverde voor dit project het conceptontwerp, de installatie en configuratie en heeft de technische projectleiding verzorgd. Het Disaster Recovery (DR) cluster is gebaseerd op IBM hard- en software technologie en bestaat uit 28 krachtige IBM System x 3950 servers op basis van Linux en het unieke en uiterst schaalbare IBM General Parallel File System (GPFS). 

Dynamische infrastructuur

BPSolutions adviseert ondernemingen en non-profit organisaties over het ontwerpen, inrichten en implementeren van complexe- en dynamische IT-infrastructuuroplossingen. Dit omvat alle benodigde hardware- en software systemen inclusief information management en beheersoftware. Hierbij voegt zij tevens de daad bij het woord door dit advies te vertalen in concrete oplossingen en deze te implementeren. BPSolutions heeft daarbij gekozen om zich primair te bekwamen in IBM-infrastructuuroplossingen, zowel op software- als op hardware gebied. Met deze strategie heeft BPSolutions door de jaren heen een bewezen trackrecord opgebouwd. Door haar gedreven houding en aanwezige kennis en ervaring, is BPSolutions sinds jaar en dag volledig gecertificeerd IBM Premier Business Partner en wordt door IBM beschouwd als een van haar strategische 'channel' partners.

BPSolutions Monitoring en Beheer ontzorgt de IT-afdelingen van ondernemingen van elk formaat door IT-infrastructuur monitoring- en beheerdiensten op afstand en on-site te leveren. De doelstelling is een stabiele infrastructuur met de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Het motto is: 'Always Up'. Door het gebruik van bewezen monitoring tools in combinatie met ervaren mensen en ITIL 'best practices' worden problemen vroegtijdig gesignaleerd en waar mogelijk voorkomen.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024