Redactie - 30 juli 2013

NetApp en PQR presenteren whitepaper Storage Design Guidelines for VDI


Storage leverancier Netapp heeft IT-dienstverlener PQR benaderd om een whitepaper te schrijven over de storage design guidelines voor een VDI-omgeving. De specifieke kennis van PQR op het gebied van VDI in combinatie met de kennis op het gebied van storage-oplossingen was de directe aanleiding voor dit verzoek.  

Springplank
Beide partijen beschouwen dit initiatief als springplank naar een nog intensievere samenwerking. PQR heeft op verzoek van NetApp onderzoek verricht naar de impact van storage op een VDI-omgeving. Dit onderzoek heeft geresulteerd in een whitepaper over VDI, storage en best practices voor het succesvol uitvoeren van een VDI-project.   

Van IOPS naar storage
Robert Verhoef (foto), Channel Partner Manager Netherlands NetApp: “Wij doen al jaren veel projecten met PQR. Ook projecten op het gebied van VDI. Een paar jaar terug was het aantal IOPS de beperkende factor, maar de laatste jaren zien we steeds vaker dat opslag de bottleneck vormt. Daarom heeft NetApp vanuit de corporate organisatie aan PQR gevraagd de richtlijnen voor storage in een VDI-omgeving op te stellen. Zodat wij onze klanten de  beste oplossing voor hun specifieke situatie kunnen bieden.”  

Research & Development
NetApp heeft een groot deel van de R&D bekostigd, omdat het bedrijf het belangrijk vindt zijn klanten een juiste en op feiten gebaseerde VDI-omgeving te kunnen leveren. “De whitepaper is eigendom van PQR, is niet ‘ten faveure van’ NetApp geschreven, maar berust op onafhankelijke metingen en onderzoek,” aldus Mark Olij, Alliance & Business Development Manager PQR. “Het onderzoek heeft laten zien dat de verschillende storage-oplossingen anders met verschillende vormen van workloads omgaan. Niet alle storage is op dezelfde manier gecreëerd en niet alle modellen voor de ingebruikname van een VDI-omgeving zijn gelijk. Ze hebben allemaal hun eigen sterktes en zwaktes en vragen daarom om een specifiek design. Wij hebben voldoende kennis in huis om onze klanten van het juiste advies te voorzien!”   

Whitepaper
De whitepaper ‘Storage design guidelines – Sizing storage for Desktop Virtualization’ is vanaf vandaag beschikbaar: PQR Solution Architect Herco van Brug heeft actief onderzoek verricht en aan deze whitepaper bijgedragen en zal tijdens IT-Galaxy de deep dive track ‘A7: Van A naar Beter met VDI’ verzorgen. Indien u deze track wilt bijwonen kunt u zich inschrijven via www.it-galaxy.nl/inschrijven

Door: Witold Kepinski


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024