Redactie - 30 juli 2013

Veeam Software groeit als kool


Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMware vSphere en Windows Server Hyper-V, heeft het tweede kwartaal van 2013 afgesloten met recordcijfers, waarmee het bedrijf de continue groei in verkoop, partners en medewerkers voortzet. Exacte omzet en winstcijfers worden niet gegeven.

De totale omzet steeg het tweede kwartaal van dit jaar met 100 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten uit nieuwe licenties stegen met 96 procent. Daarnaast rapporteerde Veeam een groei van 299 procent in de verkoop van Veeam Backup & Replication voor Microsoft Hyper-V.

CMO
“De aankondiging van Veeam Backup & Replication v7 en onze toenemende activiteiten op het gebied van back-up en replicatie voor Hyper-V hebben geresulteerd in het beste kwartaal sinds de oprichting van Veeam zes jaar geleden”, vertelt Ratmir Timashev (foto), president en CEO van Veeam Software. “De sterke groei in het aantal klanten, partners en medewerkers was reden voor ons om Peter Ruchatz aan ons team toe te voegen als Chief Marketing Officer. Zijn bewezen staat van dienst in het ontwikkelen van succesvolle internationale technologische productmarketing- en branding-programma’s zal van grote waarde zijn bij het vergroten van ons wereldwijde marktaandeel in moderne databescherming.”

Voordat Ruchatz als Chief Marketing Officer in dienst trad bij Veeam was hij werkzaam als vice president marketing voor de EMEA-regio bij Salesforce.com. Daarvoor werkte hij zeven jaar bij Microsoft in verschillende field- en productmarketingfuncties. Hiervoor heeft Ruchatz nog vijf jaar bij The Boston Consulting Group gewerkt, waar hij leiding gaf aan strategische en operationele efficiëntieprogramma’s voor klanten in de technologiesector.

Insight Venture Partners
Veeam kondigde tevens Insight Venture Partners aan als nieuwe strategische businesspartner. Als onderdeel van dit partnerschap verkrijgt Insight een minderheidsaandeel in Veeam. Als gerespecteerde speler in de systeembeheer-, virtualisatie- en security-industrie zal Insight Veeam de komende jaren ondersteunen bij het in kaart brengen en exploiteren van nieuwe groeimogelijkheden. Michael Triplett, managing director bij Insight, treedt tevens toe tot de Raad van Bestuur van Veeam. Triplett is een belangrijke investeerder geweest in meer dan twintig snelgroeiende bedrijven.

“Het groeitraject van Veeam heeft onze aandacht getrokken”, vertelt Triplett. “In het verleden hebben we succesvol samengewerkt met Timashev en zijn team bij Aelita. We kijken ernaar uit Veeam te ondersteunen bij haar wereldwijde groei en het realiseren van ambitieuze doelstellingen, zowel op het gebied van marktaandeel als omzet.”

Door: Witold Kepinski