Actifio start met nieuwe partner programma's voor MSP's en cloud business
25-07-2013

Actifio start met nieuwe partner programma's voor MSP's en cloud business


Actifio, leverancier van data management appliances, start met nieuwe partner programma's voor MSP's en resellers die cloud diensten leveren. Het gaat om het Special Forces Program and Partner Professional Services Program. Daarnaast heeft Actifio Michael McClurg as VP Global Business Partners aangesteld.

De partnerprogramma's helpen managed service providers om te starten met cloud delivery services op basis van Actifio technologie. Actifio levert data management appliances voor backup, archivering en replicatie. Mike McClurg, vice president en channel baas van Actifio, zegt dat zijn bedrijf voor 85 procent indirect verkoopt. In 2012 is Actifio met 700 procent gegroeid. Exacte cijfers worden niet gegeven, wel de gemiddelde deal: 210.000 dollar.

Protection and Availability Storage (PAS) 
Actifio is opgericht door Ash Ashutosh en levert het PAS 5.0 platform. PAS 5.0 biedt een snelle recovery en gevirtualiseerde dataopslagoplossing voor applicaties die in gebruik zijn in bedrijfskritische omgevingen en in datacenters van service providers. Het vernieuwde Actifio Protection and Availability Storage (PAS) platform is zeer geschikt als copy data management oplossing voor het uitrollen van cloudiensten.

PAS 5.0 heeft functies zoals multi-tenancy, netwerkoptimalisatie en reporting. Verder biedt PAS workflows waarmee applicaties sneller kunnen worden uitgerold, zoals van Oracle.

IBM en Avnet
Een grote reseller van Actfio is IBM die PAS toepast in zijn DS3500 Express, V7000, XIV, en SVC storage hardware en software. IT-distributeur Avnet Technology Solutions biedt het Actifio Protection and Availability Storage (PAS)-platform aan in de Benelux, onder andere aan IBM business partners

Volgens Bas Broekarts (foto), directeur Benelux, is het juist de wens om kosten te besparen met slimme technologie die Actifio in de kaart speelt. Dit wordt ook erkend door Gartner, dat Actifio als jongste bedrijf ooit in het Magic Quadrant heeft geplaatst.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Channel