Redactie - 24 juli 2013

NETGEAR introduceert ReadyNAS 3220 en ReadyNAS 4220 dataopslagoplossingen


NETGEAR, leverancier van storage, netwerken en security, introduceert ReadyNAS 3220 en ReadyNAS 4220 dataopslagoplossingen.

Het gaat hier om de allernieuwste ‘network-attached-storage’ (NAS)-producten die draaien op het ReadyNAS OS, dat werd geïntroduceerd in maart 2013 en dat hoogwaardige, hoge performance opslag met enterprise-functionaliteit voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) levert.

De nieuwe ReadyNAS 3220 en 4220, nu voor het eerst beschikbaar in een 2U-rackmountmodel met 12-bay capaciteit, faciliteren eenvoudige opslag voor bedrijven en ondersteunen tot 500 gebruikers gelijktijdig.

ReadyNAS 3220 en 4220 zijn voorzien van een gestroomlijnde nieuwe interface en bieden volledig bestandsbeheer met de ReadyCLOUD webportal via elke webrowser. Ze ondersteunen de 10GbE infrastructuur, leveren topprestaties en bevatten innovatieve technologieën zoals onbeperkte snapshots en cloud-beheerde replicatie om de kans op elke mogelijke vorm van dataverlies drastisch te verminderen. Beide apparaten zijn klaar voor virtualisatie met iSCSI support, thin provisioning vermogen, en certificering voor interoperabiliteit met VMware en Microsoft  - tools voor bedrijven die gebruik maken van virtuele infrastructuren.

Elk NAS-apparaat in de ReadyNAS productfamilie ondersteunt SATA en SSD-schijven. Bovendien heeft elke ReadyNAS geavanceerde on-box gegevensbescherming in de vorm van onbeperkte snapshot mogelijkheden, cloud-beheerde replicatie, en X-RAID2 automatische volume-expansie. Verder heeft elke unit zijn eigen codering, waardoor gebruikers in staat worden gesteld om veilig te delen, op te slaan en gevoelige gegevens op het netwerk te beschermen.

ReadyNAS biedt een oplossing om de toegang tot digitale data te centraliseren, te beveiligen en te beheren. Cloud-gebaseerde toegang en bestandsbeheer via NETGEAR's ReadyCLOUD vereenvoudigt de set-up en maakt beheer van de gegevens vanaf elk op het web aangesloten apparaat mogelijk.

Productoverzicht 
De nieuwe 12-bay ReadyNAS 4220 is een 2U-model, geschikt voor eenvoudige rackplaatsing in datacenters die 50 tot 500 gebruikers gelijktijdig bedienen. De ReadyNAS 4220 is ontworpen voor zakelijke omgevingen met Gigabit-infrastructuren, die hoge prestaties vereisen en waarbij grote hoeveelheden data als back-up worden weggeschreven op fysieke of virtuele machines, servers en databases. De Ready NAS 4220 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, die elk bezitten over vier Gigabit Ethernet-poorten. Ready NAS 4220S bezit twee SFP + 10G-poorten, terwijl de ReadyNAS 4220X twee 10GBase-T 10G poorten heeft. NETGEAR biedt de ReadyNAS 4220 zowel schijfloos als met harddisk.
 
De nieuwe 12-bay ReadyNAS 3220 is een 2U-model, geschikt voor eenvoudige rackplaatsing in kleine datacenters en is ideaal voor 26-250 gelijktijdige gebruikers. De ReadyNAS 3220 is ideaal voor bedrijven die extra capaciteit nodig hebben, maar voor wie de prijs/prestatie verhouding een belangrijke factor is. De ReadyNAS 3220 is zowel schijfloos als met harddisk verkrijgbaar.
 
De 4-bay ReadyNAS 2120 is een 1U form factor model, geschikt voor eenvoudige rackplaatsing in kleine kantooromgevingen en ontworpen voor 5 tot 25 gelijktijdige gebruikers. ReadyNAS 2120 is zowel schijfloos als met harddisk verkrijgbaar.
 
Het 6-bay ReadyNAS 500 Series (RN516xx) desktop-model biedt de hoogste prestaties in de desktop-familie, is ontworpen voor kleine tot middelgrote zakelijke netwerken, ondersteunt tot 250 gelijktijdige gebruikers en is zowel schijfloos als met harddisk verkrijgbaar.
 
De ReadyNAS 300 Series (RN312xx, RN314xx, RN316xx) is geoptimaliseerd voor kleine zakelijke netwerken en remote of lokaal kantoorgebruik, biedt 2-bay, 4-bay, en 6-bay desktopmodellen en is zowel schijfloos als met harddisk verkrijgbaar.
 
Het instapmodel ReadyNAS 100 Series (RN102xx, RN104xx) is ontworpen voor thuisgebruik, wordt geleverd in 2-bay en 4-bay desktopmodellen en is zowel schijfloos als met harddisk verkrijgbaar.