Redactie - 24 juli 2013

Digital Realty bouwt in Haarlemmermeer 11.5 megawatt datacenter


Digital Realty Trust, aanbieder van datacenteroplossingen, heeft een kavel van 5,37 hectare aangekocht op bedrijvenpark De President in Hoofddorp. Doel is om daar een datacenter te bouwen van 15.900 m2 en 11,5 megawatt. Het datacenter omvat zes datahallen – elk geschikt voor 1,92 megawatt IT-capaciteit – met specifieke infrastructuurdiensten en koelmogelijkheden, op maat gemaakt voor de klant.

POD 3.0
De start van de bouw is gepland voor het vierde kwartaal van 2013 en de eerste twee datahallen worden medio 2014 opgeleverd. Digital Realty ontwerpt elke datahal volgens de eigen POD 3.0-architectuur. Dit is een modulaire aanpak voor het bouwen van mechanische en elektrische systemen die de marktintroductietijd vermindert en de IT-capaciteit voor elke datacentersuite optimaliseert, en tegelijkertijd optimale betrouwbaarheid en beschikbaarheid biedt.

Carriers
Daarnaast verschaft deze locatie uitstekende verbindingsmogelijkheden en toegang tot verschillende internationale tier I- en tier II carriers en dat is erg belangrijk voor bedrijven in de regio. Verder heeft deze plaats verbinding met de andere Europese en Amerikaanse datacenters van Digital Realty via het Amsterdamse glasvezelnetwerk.

Bernard Geoghegan, Managing Director EMEA van Digital Realty: “Amsterdam ligt perfect, middenin het gebied waar binnen Europa de vraag het grootst is naar moderne netwerkdatacenters. De feedback die we krijgen van verschillende ondernemingen laat zien dat een goed bereikbaar datacenter cruciaal is voor hen. Om nieuwe IT-ontwikkelingen als cloud computing mogelijk te maken, is het supersnel transporteren van grote hoeveelheden data erg belangrijk. Ons datacenter op bedrijvenpark De President biedt qua verbindingsmogelijkheden een ongeëvenaard ecosysteem en ondersteunt bedrijven van verschillende groottes in Amsterdam.”
Arthur van Dijk, wethouder economische ontwikkeling van de gemeente Haarlemmermeer: “Wij zijn trots dat Digital Realty De President heeft geselecteerd als locatie voor zijn nieuwe datacenter. Dankzij uitstekende glasvezeltoegang is dit een toplocatie, waar niet alleen lokale bedrijven van profiteren, maar ook ondernemingen in de wijde omgeving.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024