Redactie - 25 juli 2013

Bridge start Crowdwriting project


Bridge, een internationaal bedrijf gevestigd op Schiphol, is gestart met een Crowdwriting project. Doel van het project is het publiceren van het boek: 'Offshoring en nearshoring: De kunst van het aansturen van teams op afstand'.

Crowdwriting
Crowdwriting is een nog onbekend fenomeen waarbij verschillende experts en auteurs op het gebied van offshoring en nearshoring mee kunnen schrijven aan het boek. Er is voor het Crowdwriting concept gekozen om de knowhow van Bridge te bundelen met kennis en praktijkervaringen van andere partijen. Bridge verspreidt nieuws over het boek middels zijn netwerk en social media en nodigt iedereen uit mee te schrijven. Het boek wordt de komende maanden in 5 opeenvolgende e-books uitgegeven. Ieder e-book bevat een aantal hoofdstukken, die door de crowd geschreven zullen worden. Vervolgens worden alle e-books als geheel in geprinte vorm gepubliceerd.

Offshoring en nearshoring
Bridge heeft in 8 jaar veel ervaring opgedaan in het aansturen van softwareontwikkelaars op afstand. De ervaring leert dat softwareontwikkeling een complexe aangelegenheid is, getuige het hoog aantal 'falende' projecten binnen de landsgrenzen. Offshoring maakt deze complexiteit nog groter, omdat er gewerkt wordt met mensen met een andere taal en cultuur die niet in Nederland op kantoor zitten. Met het boek wil Bridge belangstellenden op de juiste weg helpen en leert het fouten voorkomen.

Over Bridge
Bridge Global IT Staffing heeft softwareontwikkelaars op zijn kantoren in India en Oekraïne die voor Nederlandse (software) bedrijven werken. Het bedrijf is in 2005 opgericht en heeft inmiddels ruim 60 werknemers. De klantenkring bevindt zich in Nederland, Duitsland, Zweden en Zwitserland. De expertise van Bridge ligt in het vinden van de juiste mensen voor softwareprojecten, alsmede het faciliteren van de communicatie tussen opdrachtgever en ontwikkelteam op afstand. Voor het project wordt nog steeds naar auteurs gezocht. Meer informatie over Bridge is te vinden op http://bridge-outsourcing.nl/the-art-of-managing-remote-teams