Redactie - 23 juli 2013

All IT Rooms implementatiepartner voor row-based datacenter koeling


Datacenter fabrikant Minkels heeft een implementatiepartner toegevoegd aan zijn partnerkanaal. Het gaat om All IT Rooms, die is aangesteld voor het leveren van Varicondition-DX (luchtgebaseerde) en Varicondition-H2O (watergebaseerde) row-based datacenter koeling. Medewerkers van All IT Rooms zijn door Minkels getraind om de energie-efficiënte DX en H2O datacenter koelingtechnologie te kunnen verkopen en implementeren.

Minkels opereert wereldwijd en heeft een internationaal partnerkanaal voor het implementeren van zijn datacenter totaaloplossingen. Minkels en All IT Rooms hebben de reselling overeenkomst zojuist getekend. Het betekent dat All IT Rooms toetreedt tot een selecte groep van Minkels-partners die de Varicondition-DX en Varicondition-H2O koelingoplossingen van Minkels mogen implementeren. All IT Rooms krijgt hiermee de mogelijkheid om de row-based koelingoplossingen van Minkels aan zijn klanten aan te bieden.
Minkels Varicondition DX en H2O

Het partnerkanaal voor implementatie van koelingoplossingen is belangrijk voor fabrikant Minkels. De strenge selectie van partners ook. Partners moeten de nodige datacenterkennis in huis hebben om de koelingtechnologie van Minkels gebruiksklaar te implementeren. Minkels heeft op dit moment in totaal 7 partners in Nederland die de Varicondition DX en H2O technologie kunnen installeren.
De twee row-based koelingoplossingen van Minkels kunnen in een serverruimte tussen de racks worden geplaatst. Het is een zeer directe manier van serverkoeling, een sterk schaalbare oplossing ook, waarmee in serverruimtes op een energie-efficiënte en kostenefficiënte manier stroomvermogens van 2,5 tot 22,5 kW kunnen worden weggekoeld.

Minkels Varicondition-DX is een energie-efficiënte luchtgebaseerde koelingoplossing die specifiek geschikt is voor MKB-bedrijven. Ook voor corporate organisaties met decentrale afdelingen en bijbehorende decentrale serverruimtes kan het een geëigende oplossing zijn.
Minkels Varicondition-H2O is een energie-efficiëntewatergebaseerde koelingoplossing die stroomvermogens tot 45 kW kan wegkoelen. Ook deze koelingoplossing kan in de serverruimte row-based - tussen de racks dus - worden gepositioneerd. Vooral in ‘high-density’ datacenter omgevingen kan deze waterkoeling een geëigende koelingtechnologie zijn. Daarnaast kan het een goede oplossing zijn voor organisaties die al een waterinfrastructuur voor gebouwkoeling in het pand hebben. In dat geval kan de serverruimte koelingoplossing daarop worden aangesloten, wat scheelt in de waterinfrastructurele investeringskosten.

“De toevoeging van All IT Rooms aan ons partnerkanaal is een kwalitatief waardevolle uitbreiding,” zegt Ramon de Groot, Business Unit Manager Nederland bij Minkels. “All IT Rooms heeft een goede naam in de markt en mooie klantnamen in het portfolio, waaronder MEXX Europe, ProRail en MTV Networks. Hun medewerkers hebben veel datacenterkennis in huis, wat belangrijk is om de koelingtechnologie van Minkels op adequate wijze te implementeren en de energie-efficiënte eigenschappen van de technologie tot z’n recht te laten komen.”

Medewerkers van All IT Rooms zijn binnen het reseller partnerprogramma van Minkels opgeleid en gecertificeerd. Middels de verschillende trainingen op het hoofdkantoor van Minkels in Veghel, zijn de medewerkers in staat om Varicondition-DX en Varicondition-H2O op professionele wijze - volgens de kwaliteitsstandaarden van Minkels - te verkopen en implementeren. Het betekent dat zij trainingen hebben gevolgd binnen een drietal trainingsdisciplines, namelijk: sales, installatie en onderhoud. Voor elke discipline worden minimaal twee mensen van een implementatiepartner opgeleid, om redundantie in de kennis te creëren. Bij personeelsverloop en het wegtrekken van kennis, zijn de implementatiepartners verplicht om hun aanwezige kennis te updaten en opnieuw voldoende medewerkers door Minkels te laten trainen en certificeren.