Redactie - 17 juli 2013

The Next View en Salesforce.com starten Force.com Developer User Group Nederland


Samen met Salesforce.com heeft The Next View de Nederlandse Force.com Developer User Group in het leven geroepen. De gebruikersgroep staat open voor iedereen die in Nederland werkt met, of geïnteresseerd is in het Force.com ontwikkelplatform.

 Force.com is het online ontwikkelplatform van Salesforce.com. Het platform draait in de cloud en kan gebruikt worden om verschillende systemen met elkaar te integreren. Daarnaast kunnen ontwikkelaars binnen Force.com eenvoudig toepassingen ontwikkelen, ook voor mobile devices. Force.com wordt internationaal door steeds meer organisaties omarmd.

Wereldwijd bestaan er diverse Force.com User Groups voor ontwikkelaars. De Developer User Groups zijn ideaal om in een informele setting tips, trucs, ideeën en best practices met elkaar te delen. De oprichters hopen met de oprichting van de Force.com Development User Group een extra impuls te geven aan de ontwikkeling en verdere professionalisering van de Force.com community in Nederland.

De eerste twee bijeenkomsten van de Force.com Development User Group hebben reeds plaatsgevonden en waren een groot succes. “De eerste sessie hebben we gebruikt om te bepalen hoe we invulling aan de Force.com DUG gaan geven. De tweede sessie bevatte onder meer een presentatie over de verschillende mobiele toepassingen van het Force.com platform.. Met name het kennisdelen staat centraal.”, aldus Dico Timmerman (foto), een van de oprichters en Cloud Lead van The Next View.

Wie de DUG bijeenkomsten bij wil wonen, kan zich online aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomsten vinden op wisselende locaties bij de leden plaats. De volgende bijeenkomst vindt plaats in september op het kantoor van Ordina in Utrecht. Op de Meetup website van de DUG worden de details binnenkort gepubliceerd.

Door: Witold Kepinski