Redactie - 15 juli 2013

Tech Data Nederland kondigt nog meer ontslagen aan


IT-distributeur Tech Data Nederland heeft aan haar medewerkers aangekondigd een herstructurering in de organisatie door te voeren. Er moeten 50 mensen weg, dat is 15 procent van het personeelsbestand.

Minder Uitgaven
Aanleiding hiervoor ligt in de huidige economische omstandigheden waardoor consumenten en zakelijke eindgebruikers hun uitgaven en investeringen sterk hebben teruggebracht. Consumenten bestellen minder bij retailwinkels en zakelijke gebruikers in het mkb houden de hand vaker op de knip.  "Onze partners en Tech Data Nederland ondervinden de directe gevolgen hiervan. De verwachting is dat deze situatie nog geruime tijd aanhoudt", zo meldt managing director Henk Snijders (foto).

Sociaal Plan
Om hierop te anticiperen heeft Tech data de organisatie de afgelopen maanden geoptimaliseerd. De distributeur heeft eerder besloten haar locatie in Oldenzaal, waar het overgenomen Quote Components was gevestigd, per 30 juni 2013 permanent te sluiten. 18 mensen zijn toen ontslagen. Eerder werden 17 mensen in Oldenzaal ontslagen. Tech Data Nederland heeft echter moeten vaststellen dat naast optimalisatie verdere maatregelen noodzakelijk zijn, welke helaas ook gevolgen hebben voor de werkgelegenheid", aldus Snijders. Hij vervolgt: “De personele gevolgen van een herstructurering gaan mij zeer aan het hart maar zijn onvermijdelijk en in het belang van de onderneming en onze medewerkers. Uiteraard nemen wij onze verantwoordelijkheid als werkgever, zorgvuldigheid is van het grootste belang. Wij werken, samen met de ondernemingsraad en de vakbonden aan een gedegen sociaal plan. De verwachting is dat, na akkoord van bonden en ondernemingsraad, de herstructurering binnen twee maanden gerealiseerd is. ”

Tech Data Nederland is volgens Snijders ervan overtuigd dat de maatregelen die doorgevoerd worden, de continuïteit en groei van de organisatie in de toekomst waarborgen. "Het zal Tech Data Nederland in staat stellen om haar dienstverlening naarhaar partners op een hoog niveau te houden, om samen met haar partners slagvaardig in de huidige markt te blijven opereren en deze te ontwikkelen."

Door: Witold Kepinski