Redactie - 09 juli 2013

Hitachi Data Systems benoemt Jos van der Deijl tot Manager Sales & Channel


Hitachi Data Systems Nederland B.V. (HDS) heeft Jos van der Deijl (foto) benoemd tot Manager Sales & Channel. Hij vervangt Rein de Jong die HDS heeft verlaten en elders aan de slag is gegaan.

Van der Deijl (39) treedt per 1 augustus aanstaande in dienst en treedt toe tot het Management Team van HDS. Hij zal zich met name richten op het verder ontwikkelen van de grotere bestaande accounts en het aantrekken van nieuwe accounts en channel-partners. 

Nieuwe koers
"De benoeming past in de nieuwe koers die HDS onder leiding van Country Manager Frederik Schröder heeft uitgezet", zo meldt HDS in een persbericht. Deze nieuwe koers is ingegeven door de snel veranderende vraag in de storagemarkt. Schröder: “HDS staat in de storagemarkt bekend om haar uitstekende hardware-oplossingen. In deze tijd verschuift de vraag echter steeds meer naar oplossingen rond information management. Dat HDS ook op dat gebied zeer geavanceerde oplossingen biedt, is minder bekend. Om die reden heb ik het Management Team van HDS nu aangepast. Zo maakt met de recente benoeming van Nadia Holtkamp als onze nieuwe Marketing Manager, nu ook Marketing en Communicatie deel uit van het MT. Nadia was hiervoor Marketing Manager Benelux bij McAfee. Daarnaast is ook HR in het MT opgenomen, waarmee we de nadruk leggen op de persoonlijke ontwikkeling en intensieve carrièrebegeleiding van onze medewerkers. De taak van het vernieuwde MT zal zijn om de nieuwe koers van HDS nadrukkelijk over het voetlicht te brengen.”

Canon
Jos van der Deijl was Sales Manager Benelux bij Draka Communications en daarvoor Sales Manager bij Canon. Het feit dat hij niet uit de storagemarkt afkomstig is, maakt hem volgens Schröder extra geschikt: “Juist vanwege de accentverlegging naar business consultancy zochten we iemand die met een frisse blik naar ‘onze’ markt kijkt. Ons sales team zal zich onder Jos’ leiding met name gaan richten op concepten rond het optimaliseren van de businessprocessen van bestaande en nieuwe klanten. De nadruk komt dus op consultancy selling te liggen en veel minder op product selling. Op dat gebied heeft Jos ruime ervaring en daarmee kan hij ons sterk verjongde sales team enthousiast aansturen. Ook de relatie met de channelpartners en Healthcare vallen onder zijn verantwoordelijkheid.”

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024