Centric wijzigt directiestructuur
28-06-2013
Deel dit artikel:

Centric wijzigt directiestructuur


Centric kiest voor een nieuwe directiestructuur die past bij de huidige omvang van de organisatie en de ambitie om de activiteiten verder uit te bouwen.

In het Angelsaksische model bestaat de directie uit een gelijk aantal non-executives en executives. Karim Henkens, Hans Schrijver en Frank van Gemert - allen reeds jarenlang werkzaam bij Centric - zijn de executives. Algemeen directeur en eigenaar Gerard Sanderink wordt non-executive member. De nieuwe structuur wordt geimplementeerd zodra ook de twee andere non-executive members zijn vastgesteld.

Door de invoering van het nieuwe directiemodel kan Gerard Sanderink de dagelijkse leiding officieel overdragen aan de nieuwe hoofddirectie, maar in bijzondere omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een overname, een bijdrage leveren. De overdracht is een logisch vervolg van de afgelopen jaren waarin Karim Henkens en Hans Schrijver al grotendeels leiding gaven aan de organisatie. Karim Henkens vervult in de toekomst de rol van Chief Executive Officer (CEO) en president, Hans Schrijver Chief Commercial Officer (CCO) en vice-president en Frank van Gemert Chief Operational Officer (COO).

Gerard Sanderink: “Ik ben ervan overtuigd dat mijn gedachtegoed - waarin goed ondernemerschap en stabiliteit voor klanten en medewerkers voorop staan - goed geborgd is binnen Centric en deze directie. Ik werk al bijna twintig jaar in teamverband samen met deze collega’s en zij zijn altijd nauw betrokken geweest bij de uitbouw van ons bedrijf. Met deze stap kan ik meer tijd vrijmaken voor mijn andere bedrijven, waaronder Oranjewoud en Strukton.”

Ambities

De directie heeft voor de toekomst een aantal speerpunten vastgesteld. In 2013 wordt toegewerkt naar een positionering op vier hoofdactiviteiten, te weten Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Daarnaast wordt verder vormgegeven aan de internationale samenwerking tussen de Centric-bedrijven. Om deze ambities waar te maken is een goed ingerichte organisatie van groot belang. Hier zijn in 2012 de nodige stappen voor gezet - uiteindelijk resulterend in een samenvoeging van meerdere entiteiten in Centric Netherlands B.V. Met de keuze van een nieuwe directiestructuur wordt hier vervolg aan gegeven.

 

Terug naar nieuws overzicht