Easynet en Ipanema Technologies gaan samenwerken
26-06-2013

Easynet en Ipanema Technologies gaan samenwerken


Easynet Global Services en Ipanema Technologies gaan intensief samenwerken om zo een antwoord te bieden op de groeiende complexiteit van bedrijfsnetwerken. De samenwerking is erop gericht om bedrijven te helpen hun bedrijfsnetwerk optimaal te gebruiken en de beschikbaarheid van de bedrijfskritische applicaties te garanderen. De intensieve samenwerking resulteerde al in succesvolle gezamenlijke projecten bij onder meer Manasco, de IT organisatie van de Etex groep, Van Ameyde en Sibelco, het Belgische bedrijf gespecialiseerd in het ontginnen, produceren en verkopen van mineralen.

Bedrijfsnetwerken staan vandaag de dag steeds meer onder druk. Enerzijds worden ze geconfronteerd met een data-explosie. Deze stroom aan ‘Big Data’ vanuit de publieke cloud of het eigen datacenter moet over de beschikbare bandbreedte van het netwerk. Anderzijds zorgen trends zoals collaboratie, BYOD en BYOA ervoor dat het netwerk extra druk ondervindt van meer en diverse applicaties die onder andere door de eindgebruiker in de organisatie worden binnengebracht.

“Wij merken dat grote bedrijven zich steeds meer bewust worden van de noodzaak om verder te kijken dan alleen maar de prestaties van het netwerk. Enerzijds zie je meer en meer hybride netwerken, waarbij bedrijven de private netwerkomgeving combineren met de publieke cloud, wat zorgt voor complexere netwerkinfrastructuren. Daarnaast is er een data-explosie die gegenereerd wordt door het gebruik van eigen applicaties, cloudtoepassingen en sociale media. Bedrijven die niet in staat zijn de data flow in kaart te brengen, zien straks door de bomen het bos niet meer,” aldus Brecht Seurinck, VP Noord-Europa bij Ipanema Technologies.

De Smart Application Assurance oplossing die Easynet en Ipanema Technolgies aanbieden, zorgt ervoor dat bedrijfskritische applicaties gevrijwaard worden van de eventuele overbelasting van het onderliggende netwerk. Dit gebeurt door het netwerk te voorzien van de nodige intelligentie om, in aansluiting op de bedrijfsbehoeften, bedrijfstoepassingen voorrang te geven op minder bedrijfskritische toepassingen.

“Het netwerk van morgen moet niet alleen vlot dataverkeer doorlaten, het moet ook snel, en proactief kunnen schakelen. Wij zorgen er enerzijds voor dat de datastromen zichtbaar worden en dat ze gemonitord worden zodat het optimaal gebruik van het netwerk erop afgestemd kan worden. Voor bedrijfskritische applicaties garanderen wij end-to-end beschikbaarheid. De uitval van een dergelijke applicatie kan verregaande gevolgen hebben voor het competitieve voordeel van onze klanten,“ verklaart Dirk Peeters (foto), Managing Director Noord-Europa bij Easynet.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken