Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
17-06-2013
Deel dit artikel:

Red Hat introduceert Red Hat Enterprise Virtualization 3.2


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Virtualization 3.2, met ondersteuning van Storage Live Migration en een nieuw third-party plug-in framework.

Red Hat Enterprise Virtualization is onderdeel van de open hybrid cloud oplossingen van Red Hat, een open source virtualisatie-infrastructuur voor enterprise-gebruikers.

OpenStack
Red Hat Enterprise Virtualization is een onderdeel van Red Hat Cloud Infrastructure. Deze combinatie van Red Hat Enterprise Virtualization, de cloud-enabled infrastructuur van Red Hat OpenStack, en het hybrid cloud-beheer van Red Hat CloudForms biedt klanten een volwaardige open hybrid cloud-oplossing. Dit is ideaal voor klanten die cloud-enabled applicaties en infrastructuur willen gaan gebruiken naast hun traditionele infrastructuur en in de loop der tijd verder willen migreren als hun organisatie daar om vraagt, aldus Red Hat.

Logging
Red Hat Enterprise Virtualization 3.2 heeft volgens de leverancier nieuwe mogelijkheden, waaronder ondersteunde Storage Live Migration, waarmee virtual machine images van een storage-domein naar een ander verplaatst kunnen worden, zonder onderbrekingen van de service. Verder is er ondersteuning voor de nieuwste processors van Intel en AMD, inclusief de Intel Haswell-serie en AMD Opteron G5-processors. Er zijn vernieuwingen in storage-beheer, netwerkbeheer, fencing en energiebeheer, verbeteringen in de Spice-console en op het gebied van logging en monitoring.

Nieuwe third-party plug-ins
Een nieuwe mogelijkheid in Red Hat Enterprise Virtualization 3.2 is de beschikbaarheid van een nieuw third-party plug-in framework. Dit framework is ontwikkeld door de community, vendors en andere bijdragen en stelt derden in staat om nieuwe mogelijkheden en acties direct te integreren in de beheerinterface van Red Hat Enterprise Virtualization. Nieuwe menu-items, vensters, en dialoogschermen stellen gebruikers in staat om de nieuwe functionaliteiten op dezelfde manier te gebruiken als de standaard mogelijkheden van Red Hat Enterprise Virtualization. Het framework wordt voortdurend verder ontwikkeld op basis van verzoeken van vendors en de community. Elke vendor kan daarnaast gebruik maken van het plug-in framework om zelf unieke functionaliteiten toe te voegen aan Red Hat Enterprise Virtualization.

HP, NetApp, Symantec
Red Hat werkt met verschillende leverancier samen om hun oplossingen te integreren met Red Hat Enterprise Virtualization door middel van plug-ins. Voorbeelden hiervan zijn de oplossingen voor high availability en disaster recovery van NetApp, Symantec, en Insight Control van HP.

NetApp: Virtual Storage Console (VSC) voor Red Hat Enterprise Virtualization helpt bij het verbeteren van efficiëntie en vermindert daarnaast de kosten en complexiteit in virtuele omgevingen die gebruik maken van NetApp Storage. VSC voorziet in geïntegreerd virtueel storage-beheer, inclusief rapid domain provisioning en het klonen van honderden virtuele machines. Verder kunnen Red Hat beheerders al deze mogelijkheden gebruiken vanuit de standaard beheerinterface van Red Hat Enterprise Virtualization. NetApp accepteert applicaties voor de VSC voor Red Hat Enterprise Virtualization beta.

Symantec:Veritas Cluster Server van Symantec, de complete disaster recovery en high availability oplossing, zal Red Hat Enterprise Virtualization 3.2 omgevingen gaan ondersteunen. Als de integratie is voltooid, zal Veritas Cluster Server "push button" disaster recovery orchestratie bieden. Met de Veritas Operations Manager Recovery Plan-feature is het mogelijk om de failover van een Red Hat Enterprise Virtualization-omgeving naar een disaster recovery site volledig te automatiseren. Hieronder vallen guests, guest network reconfiguration en storage reconfiguration. Veritas Cluster Server biedt high availability en disaster recovery voor databases, eigen applicaties, en complete multi-tiered applicaties, voor zowel fysieke als virtuele omgevingen, over elke afstand.

HP:Insight Control voor Red Hat Enterprise Virtualization is een nieuwe plug-in die momenteel wordt ontwikkeld door HP om deployments met HP ProLiant servers te ondersteunen en informatie uit het HP Insight Control platform toegankelijk te maken. In de grafische interface van Red Hat Enterprise Virtualization kunnen beheerders snel en gemakkelijk gedetailleerde informatie krijgen over de status van HP server-hardware, aldus Red Hat.

Door: Witold Kepinski

 
 

Terug naar video overzicht