Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
15-06-2013
Deel dit artikel:

Tectrade breidt Helix managed services aanbod uit (video)


IT-dienstverlener Tecrade heeft zijn Helix managed services aanbod uitgebreid. Naast de Helix Protect-diensten voor managed back up-oplossingen en Big Data management biedt Tectrade Helix Store en Helix Compute. Verder kunnen resellers de Helix Protect als white label dienst aan hun klanten aanbieden.

Ronald van Heek (foto), CCO van Tectrade in Nederland, maakte dit bekend tijdens de IBM Edge 2013 storage conferentie in Las Vegas waar zo'n 4000 bezoekers aanwezig waren. Tectrade was Platinum Sponsor van IBM Edge 2013.

Helix Protect
Van Heek: "We verkopen Helix Protect succesvol aan Nederlandse en internationale klanten uit bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk, het Europese vaste land, Azië en Noord-Amerika. Helix Protect is een 100 procent managed service op een co-locatie van een klant. Het houdt beschermt de data terwijl deze primair op locatie bij de klant blijft. Recovery kan plaats vinden op een klant locatie. Of op systemen in een datacenter dat door Tectrade is uitgerust met IBM PureSystem systemen met geïntegreerde server en storage capaciteit en Helix Protect systemen met IBM Tivoli Storage Manager (TSM)."

Helix Store en Compute
Helix Protect is nu uitgebreid met Helix Store en Compute diensten die per 1 juli beschikbaar zijn zegt Van Heek: "Met Helix Store kunnen klanten hun data opslaan in hun eigen datacenters, terwijl de storage systemen als op basis van een on premise managed private cloud dienst worden geleverd. We gebruiken hiervoor IBM V7000, DS8000 en XIV storage systemen en IBM Tivoli Storage Productivity Cente  monitoring en beheersoftware. Helix Compute is een on premise IaaS dienst bestaande uit IBM PureSystems met daarin geïntegreerd IBM Intel en IBM Power servers. Onze dienst is hypervisor independent en gebaseerd op OpenStack."

White Label dienst voor resellers
IT-dienstverleners kunnen binnenkort zelf de Helix Protect managed service als white label dienst aan klanten bieden, aldus Van Heek. "Resellers kunnen Helix Project diensten wederverkopen en krijgen toegang tot onze service cloud portal die we hebben ontwikkeld op basis van de Salesforce.com service portal. Deze wordt door ons ingericht in de eigen look & feel van de reseller. Het grote voordeel van onze diensten is, dat de data primair op de klant locatie blijft en we 100 procent
ontzorgen, niet alleen op het gebied van backup maar juist ook de restores."

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar video overzicht

Tags

Beheer