Redactie - 03 juni 2013

Tech Data sluit Quote vestiging en centralise?ert activiteit?en in Bodegraven


Distributeur Tech Data Nederland heeft besloten haar locatie in Oldenzaal, per 30 juni 2013, permanent te sluiten.

Dit zal personele gevolgen met zich meebrengen. De activiteiten die ontplooid werden vanuit locatie Oldenzaal worden overgenomen door het hoofdkantoor in Bodegraven. Henk Snijders (foto), Managing Director Tech Data Nederland, meldt in een persbericht: “Door de sterk veranderende markt- en klantvraag, moeten wij onze organisatie anders inrichten. De economische crisis is hardnekkig en duurt veel langer dan verwacht. Consumentenbestedingen worden uitgesteld, dat heeft ingrijpende gevolgen voor ons businessmodel.”

Sales & Marketing
Door het optimaliseren van ondermeer sales en productmarketing activiteiten, verwacht Tech Data haar management processen en kosten beter te kunnen beheersen. Door deze beheersmaatregelen kan Tech Data slagvaardig en succesvol de toekomst tegemoet zien, zo meldt de distributeur. Eind 2012 werd al gereorganiseerd, waarbij de afdelingen Sales & Marketing van Quote en van Tech Data per 1 oktober 2012 centraal vanuit Utrecht werden aangestuurd. Ook de Finance- en receptieactiviteiten werden gecentraliseerd in Utrecht en de ICT-activiteiten in Duitsland. Inmiddels is Tech Data verhuist naar het pand van ETC in Bodegraven. SCC heeft het pand van Tech Data in Utrecht betrokken. 

Snijders: “Wij begrijpen dat het sluiten van een locatie ingrijpend is voor onze medewerkers. Uiteraard nemen wij onze verantwoordelijkheid als werkgever. Wij hebben met de ondernemingsraad aan een gedegen sociaal plan gewerkt. Daarbij doen wij er alles aan om onze collega’s ‘van-werk-naar-werk’ te begeleiden”, aldus de Tech Data directeur in het persbericht.

Door: Witold Kepinski