Redactie - 28 mei 2013

SQS biedt testdiensten in de vorm van cloud computing


SQS Software Quality Systems, onafhankelijk specialist op het gebied van softwarekwaliteit, biedt testdiensten in de vorm van cloud computing: SQS Quality Cloud. Het bedrijf levert vier gestandaardiseerde diensten die op ieder gewenst moment kunnen worden afgenomen uit de cloud en biedt daarmee een oplossing voor testcapaciteitvraagstukken. SQS combineert de cloud-diensten met training en advies om ervoor te zorgen dat het testen succesvol gebeurt.

Met software testen vanuit de cloud is het mogelijk flexibel testdiensten af te nemen op ieder gewenst moment en ongeacht de schaalgrootte. Daarnaast kunnen ontwikkel- en testteams die geografisch van elkaar verwijderd zijn zonder problemen gebruik maken van dezelfde testsystemen en diensten.
Gebruikers kunnen SQS Quality Cloud aanpassen aan hun individuele behoeften. Zo wordt SQS Quality Cloud geleverd als “Public Cloud” of “Private Cloud", waarbij gebruikers zelf bepalen of de hardware virtueel via het web beschikbaar wordt gesteld of bij de klant op locatie. Indien gewenst kunnen klanten zelf bepalen in welk land of datacenter de hardware die ze gebruiken gelokaliseerd moet zijn. Zo kunnen gebruikers invulling geven aan bijvoorbeeld specifieke eisen inzake gegevensbescherming.

Begeleiding naar de cloud
Om de overstap naar de cloud zo soepel en kosteneffectief mogelijk te laten verlopen, biedt SQS een opstartmodel. SQS-experts brengen samen met de klant de individuele behoeften in kaart. Vervolgens kiest men de juiste cloud-configuratie. Wilbert van de Bliek (foto), CEO van SQS Nederland: ‘Voordat bedrijven starten met het testen van software vanuit de cloud, moeten zij een duidelijke definitie van de testcriteria en -processen hebben. Daarom bieden we ook training en consultancy bij de SQS Quality Cloud. Dit is de enige manier om optimaal te profiteren van de besparingen die de cloud levert.’

SQS Quality Cloud gespecialiseerde diensten

  1. Voor Test Management biedt de SQS Quality Cloud de SQS-TEST  / Professional tool. In plaats van langetermijninvesteringen te doen met het oog op het testen van software en infrastructuur, neemt men nu de benodigde tooling op korte termijn af, zodra en wanneer dat nodig is. Een bijkomend voordeel is dat ontwikkel- en testteams over de hele wereld zonder problemen op hetzelfde testsysteem kunnen werken.
  2. Voor Performance en Stress Testing in de Quality Cloud is SQS een langetermijnpartnership met HP aangegaan. Zelfs load scenario’s op zeer grote schaal kunnen worden uitgevoerd, doordat uitgebreide bandbreedte en servers beschikbaar zijn. Geografisch verspreide tests zijn ook mogelijk. Dit stelt bedrijven in staat om de werking van het systeem te simuleren en te testen tegen bescheiden kosten.
  3. Voor Security Testing is de SQS Security Testsuite beschikbaar in de cloud. Deze concentreert zich op hulpmiddelen voor zowel statische als dynamische analyse van software-applicaties.
  4. Analyses van de software code kunnen worden uitgevoerd met behulp van de SQS Code Quality Testsuite. Dit biedt de complete infrastructuur voor het controleren van de technische kwaliteit van software. 
Vaste prijzen
Diensten in de SQS Quality Cloud worden gefactureerd op basis van gebruikstijd. Voor de pakketten die zowel advies en training als cloud-diensten omvatten hanteert SQS vaste prijzen op basis van de overeengekomen omvang van de te leveren diensten.