Redactie - 22 mei 2013

Spaanse bank gebruikt CA Technologies voor energiebeheer in datacenter


De Spaanse bank BBVA gaat CA ecoMeter van CA Technologies implementeren in een van haar zes datacenters. Het gaat om een datacenter in Madrid dat van het Uptime Institute een Tier IV-certificering heeft ontvangen. Doordat de bank met CA ecoMeter  bewuster en zuiniger om kan gaan met energie kan in het datacenter aanzienlijk meer IT-apparatuur worden geplaatst en neemt de capaciteit van het datacenter dus drastisch toe. Doordat CA ecoMeter de bank een veel betere grip op het energiegebruik geeft, neemt ook de beschikbaarheid van IT-systemen aanzienlijk toe en wordt er drastisch bespaard op energiekosten. CA ecoMeter is een kerncomponent van de oplossing CA DCIM (datacenter infrastructure management).

Het datacenter van BBVA in Madrid beslaat 20.000 vierkante meter. Aan computervloer is 1.525 vierkante meter beschikbaar. Hierin is een groot deel van de technische infrastructuur ondergebracht die de Europese activiteiten van BBVA ondersteunt. Hiertoe staan in het datacenter circa 2.000 servers opgesteld die per dag 52 miljoen transacties verwerken. Zoals in vrijwel ieder datacenter is het voor BBVA van groot belang dat men een uitstekende grip heeft op het energieverbruik en de koelcapaciteit en dat zij de beschikbare ruimte bovendien optimaal benut. CA ecoMeter verschaft de bank alle relevante gegevens over het energieverbruik, zodat BBVA alle gewenste maatregelen kan nemen om de beschikbaarheid en de uptime te waarborgen en de efficiëntie van de infrastructuur te verhogen.

Inzicht in energiebeheer
"We hebben het datacenter zodanig opgezet dat het aanzienlijke groei kan ondersteunen. We hebben behoefte aan een oplossing die ons een geïntegreerd beeld biedt van gegevens rond het energieverbruik en andere omgevingsvariabelen. We hebben daarnaast behoefte aan een meldingssysteem dat ons waarschuwt in het geval van abnormaal energieverbruik, zodat we storingen in de infrastructuur kunnen vermijden," zegt Carlos Redondo, manager voor CPD-infrastructuur voor Europa bij BBVA. "Accurate informatie over energieverbruik, temperatuur en andere variabelen biedt ons de mogelijkheid om onze infrastructuur beter te benutten en onze capaciteit beter te plannen. Bovendien kunnen we wijzigingen aanbrengen die onze operationele activiteiten niet in gevaar brengen en onze energie- en CO2-efficiëntie verhogen."

BBVA heeft voor de CA DCIM-technologie gekozen om met behulp van dashboards de capaciteit en prestaties te evalueren wat betreft energieverbruik, thermische kaarten en meldingen, berekening van de effectiviteit van het energieverbruik, historische rapporten en trendanalyse. De oplossing is in zes weken geïmplementeerd. Daarnaast wisselt de software van CA Technologies gegevens uit met imVision, de software voor infrastructuurbeheer dat BBVA al in gebruik heeft. Deze is voorzien van een overzicht van alle apparatuur die in het datacenter is opgesteld, zodat de organisatie gegevens kan verzamelen over servers, over het glasvezelnetwerk en de netwerkapparatuur die de verbinding ertussen vormt. Deze geconsolideerde weergave van de infrastructuur helpt BBVA de efficiëntie te verhogen en het beheer van wijzigingen te verbeteren.