Redactie - 16 mei 2013

Cisco boekt sterke kwartaalcijfers door meer vraag naar SDN en UCS


Cisco heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zijn omzet met 5,4 procent zien stijgen naar 12,2 miljard dollar. De nettowinst steeg naar 2,5 miljard dollar. De cijfers waren beter dan analisten haddden verwacht waardoor het aandeel Cisco met 8 procent steeg.

Unified Computing System (UCS)
De omzet nam toe door de aantrekkende economie in de Verenigde Staten.  Er was meer vraag naar de software-defined networking (SDN) en Cisco UCS server oplossingen, aldus de netwerkleverancier. De verkoop van producten groeide met 5 procent en services met 7 procent. 

De verkoop van switches daalde met 2 procent naar 3,6 miljard dollar. De verkoop van Next-Generation Networking (NGN) routers bleef stabiel op 2,1 miljard dollar. De verkoop van service  provider oplossingen steeg met 30 procent naar 1,3 miljard dollar.

De verkoop van samenwerkingsoplossingen daalde met 1 procent naar 1 miljard dollar. De verkoop van data center producten groeide met 77 procent naar 515 miloen dollar. De verkoop van wireless producten daalde met vier procent naar 327 miljoen dollar. De verkoop van services groeide met 7 procent naar 2,7 miljard dollar.

Open Network Environment
Cisco ziet verder meer interesse in software-defined networking (SDN) oplossingen zoals de Cisco ONE (Open Network Environment) architectuur die gebruikt maakt van OpenFlow en OpenStack technologie. Verder ondersteunt Cisco het open source project OpenDaylight.

Internet of Everthing 
Cisco ceo John Chambers (foto) zegt in een verklaring zeer content te zijn met de kwartaalcijfers. “Cisco opereert op een zeer hoog niveau, bij trage maar gelijkmatige economische omstandigheden. We zijn vooral zeer blij ons negende kwartaal op rij met een recordomzet. We hebben de juiste producten, de juiste oplossingen en onze klanten komen naar ons toe voor het oplossen van hun grootste zakelijke problemen. Het tempo van de veranderingen neemt toe en Cisco bevindt zich in een uitstekende positie. We zijn er altijd van overtuigd geweest dat het internet de manier waarop wij werken, leven, ontspannen en leren, radicaal zal veranderen. Dit is nog nooit zo sterk het geval geweest als vandaag, nu de cloud, mobility en video bij elkaar komen in het Internet of Everything, met ongekende nieuwe kansen voor ondernemingen en consumenten. We zijn opgetogen over de toekomst."

Door: Witold Kepinski


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024