Interoute investeert miljoenen in Gents datacenter
30-04-2013
Deel dit artikel:

Interoute investeert miljoenen in Gents datacenter


Interoute, eigenaar van een Europees cloud-servicesplatform en leverancier van gehoste applicatiediensten, heeft haar datacenter in het Belgische Gent aanzienlijk uitgebreid – de oppervlakte is bijna verdubbeld. Dit datacenter kan nu voor hosting en co-locatie potentieel 9.600 servers herbergen. Vooral middelgrote bedrijven willen hun groeiend volume aan data en zakelijke applicaties opslaan in de cloud. Daarbij willen ze er zeker van zijn dat ze voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van dataopslag; dit betekent in veel gevallen dat ze hun data binnen de grenzen van het eigen land of die van de Europese Unie willen houden.

Met het datacenter in Gent versterkt Interoute haar portfolio en komt het nog beter tegemoet aan de groeiende behoefte aan een veerkrachtig en betrouwbaar Europees datacenternetwerk, aldus Interoute Het datacenter kan door de uitbreiding beter voldoen aan de groeiende behoefte aan VPN en co-locatie. Het datacenter wordt inmiddels gebruikt door klanten als Domoware NV, lingeriefabrikant Van de Velde en Eandis en de Vlaamse energieleverancier.

Het datacenter van Interoute in Gent is uitgerust met een hightech securitysysteem om het hoogste beveiligingsniveau te garanderen. Toegangscontrole gebeurt door biometrische checks van vingerafdrukken. Dit gebeurt op afstand, 24x7, vanuit het datacenter in Amsterdam. Het gebouw wordt binnen en buiten eveneens bewaakt door meerdere HD-camera’s.

Daarnaast is het datacenter voorzien van een ISO 27001-certificaat en beschikt het over een uitstekende Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,4. Het uitgebreide datacenter is uitstekend toegerust om tegemoet te komen aan de behoeften van een groeiend aantal biotechnische en groene energiebedrijven in België, waarvoor storingen en uitval geen opties zijn. Bedrijven die het datacenter in Gent willen gebruiken, profiteren ook van het grote connectiviteitsportfolio van Interoute, waaronder Multi-Protocol Label Switching (MPLS), internettoegang, IP-transit en Ethernet-diensten. Het datacenter in Gent staat, via het pan-Europese netwerk van Interoute, in directe verbinding met de Interoute-datacenters in onder andere Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt.

Disaster recovery en bedrijfscontinuïteit zijn ook geïntegreerd, met de mogelijkheid om diensten, indien nodig, direct door te sturen naar Interoute Point of Presence-datacenters (PoP) in Brussel en Oostkamp.

Jan Louwes, Executive vicepresident Enterprise Solutions bij Interoute: “Er ontstaat een groeiende behoefte bij vooral middelgrote bedrijven, aan datacenters binnen de grenzen van Europa, die in staat zijn om kritische data en applicaties veilig te hosten. Vooral in en rondom Gent zien we een sterke groei van bedrijvigheid; productiebedrijven, maar ook system integrators en andere ICT-dienstverleners, biotechnische bedrijven, overheidsinstanties en multinationals. Dit vernieuwde datacenter in Gent biedt deze bedrijven een zeer flexibel en veilig onderkomen voor data en applicaties met een glasvezelverbinding met zeer lage latency naar het complete pan-Europese netwerk van Interoute.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters