Redactie - 23 april 2013

ORTEC ontwikkelt nieuwe module voor particuliere beveiligingsbranche


ORTEC een module ontwikkeld binnen haar standaard oplossing voor personeelsplanning om medewerkers volledig conform de nieuwe VPB CAO in te roosteren en te verlonen. Deze module voorziet in het roosteren van zowel tijdvakken als diensten waarbij de roostersystematiek en regels van de nieuwe CAO optimaal worden ondersteund.

Het gebruik van tijdvakken van maximaal 10 uur geeft met de nieuwe module een geheel nieuwe dimensie aan het plannen in ORTEC Harmony. Zo worden maximaal 20 diensten en/of tijdvakken opgenomen en moeten deze tijdig aan de medewerkers bekend gemaakt worden. Het verschuiven van diensten en/of tijdvakken kan naar mate de dienst nadert, gevolgen hebben door het recht op verschuivingstoeslag. Verder zijn binnen de CAO nieuwe regels omtrent arbeidstijden, toeslagen, ADV, etc. die vragen om een gedegen oplossing.

Trends
Bart Veeke, Managing Director ORTEC Professional en Public Services zegt: “Of er nu flexibel gepland moet worden of juist in een vast stramien van, zoals in dit geval met tijdvakken van maximaal 10 uur. ORTEC loopt toch graag op de feiten vooruit. Niet voor niets bieden wij – naast deze nieuwe module – bijvoorbeeld ook een zelfroosteroplossing aan, waarmee we de verantwoording/ vrijheid voor het rooster bij de werknemer zelf neer leggenZelfroosteren zorgt er bovendien vaak voor dat organisaties besparen, vaak zelfs tot 3 of 4%.”

Klanten
ORTEC bedient in de beveiligingsbranche o.a. bedrijven als Securitas en Capricorn. Al deze en andere bedrijven moeten leren omgaan met o.a. de verandering van de arbeidsduur, het laten vervallen van de ADV, het verhogen van het uurloon, het introduceren van flex en verschuivingstoeslagen, het minurensysteem en het niet toekennen van de ORT tijdens verlof.