Redactie - 23 april 2013

Raad voor Rechtsbijstand besteedt IT-infrastructuur uit aan Cegeka


De Raad voor Rechtsbijstand heeft na een Europese aanbesteding gekozen om haar IT-infrastructuur te outsourcen naar Cegeka. Het betreft een her-aanbesteding van de outsourcing van de IT-infrastructuur voor de in totaal 350 werkplekken.

De Raad is volop in beweging en werkt intensief samen met diverse ketenpartners zoals de Nederlandse Orde van Advocaten, Raad voor de Rechtspraak en de Immigratie- en Naturalisatiedienst. De Raad wisselt digitaal gegevens uit met de Gemeentelijke Basisadministratie, Basis Voorziening Vreemdelingen en Belastingdienst. De Raad gaat naast de IT-infrastructuur ook het huidige applicatielandschap geheel vernieuwen. Een belangrijk aspect van het vernieuwen van de IT-infrastructuur is verhoging van de kwaliteit van de dienstverlening. “We waren in de Europese aanbesteding op zoek naar een partner die ons kwalitatief hoogstaande diensten kan leveren en de flexibiliteit in zich heeft om in deze dynamische tijden mee te bewegen,” zegt Theo Mooren, Hoofd Informatiemanagement van de Raad voor Rechtsbijstand.

“De outsourcingsovereenkomst met de Raad voor Rechtsbijstand is voor ons een bevestiging dat er behoefte is aan een IT-dienstverlener met het profiel van Cegeka: we bieden het professionalisme van een grote leverancier, maar met de proactiviteit en het pragmatisme van een kleinere. We kunnen échte flexibiliteit bieden en niet alleen meegroeien, maar indien nodig ook mee krimpen met de organisatie” zegt Zander Colaers, directeur Outsourcing van Cegeka. “We denken dat Cegeka met deze uitbestedingsovereenkomst nu een goede uitgangspositie heeft op de Nederlandse overheidsmarkt.”

In het kader van de uitbesteding neemt Cegeka eerst de werkplekken over zoals die nu zijn ingericht. Deze worden vervolgens omgebouwd naar de Cegeka-standaard. Na deze transformatie neemt Cegeka ook de volledige verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de werkplek. De onderliggende infrastructuur is gebaseerd op een private cloud die bij Cegeka in het datacenter is ondergebracht. Verder zorgt Cegeka nog voor een infrastructuurplatform voor de bedrijfsapplicaties, webhosting, een servicedesk en het technisch applicatiebeheer.

De Raad voor Rechtsbijstand is als zelfstandig bestuursorgaan verantwoordelijk voor een belangrijke steunpilaar in onze democratische samenleving: rechtsbijstand. De Raad zorgt er voor dat burgers toegang hebben tot goede en betaalbare dienstverleners en ondersteuning voor juridische problemen. De Raad voert naast de Wet op de Rechtsbijstand ook de Wet schuldsanering natuurlijke personen en de Wet beëdigde tolken en vertalers uit.