Redactie - 15 april 2013

ARP Nederland levert tablets en smartphones aan Gemeente Amersfoort


ARP Nederland is na een Europese aanbesteding geselecteerd voor het leveren van tablets en smartphones voor ongeveer 600 medewerkers. Om wat voor merk het gaat wordt niet vermeld.

In totaal is de verwachting dat over 3 jaar van de overeenkomst circa 400 smartphones en 200 tablets besteld zullen gaan worden. De doelstelling van het project is het realiseren van flexibiliteit en gebruiksgemak voor medewerkers met mobiele apparaten en het ondersteunen en stimuleren van digitaal (papierloos) werken gecombineerd met effectieve beveiliging en beheer.

ARP Nederland heeft een eigen Mobility ECO-systeem ontwikkeld. Binnen dit ECO-systeem staan de oplossingen voor de klant centraal. De klant kan gebruik maken van alle partnerrelaties. ARP Nederland biedt componenten op het gebied van Mobility, zoals bijvoorbeeld Mobile Device Management en Mobile Application Management, om de ondersteuning voor organisaties zo effectient mogelijk uit te voeren. "Werknemers willen de mobiele apparatuur waarmee ze graag privé werken steeds vaker inzetten voor zakelijke doeleinden, het zogenaamde Bring Your Own Device (BYOD). Bedrijven hebben steeds meer te maken met een transitie van een gesloten zakelijke omgeving naar een open omgeving die privé en zakelijk gebruik toestaat. Middels het ARP Mobility Eco-syteem lost ARP deze Mobility vraagstukken op", zo meldt ARP.

Door: Witold Kepinski