Redactie - 15 april 2013

Software AG levert intelligente actie op basis van Big Data


Organisaties die hun slagkracht willen vergroten, moeten nadenken over hoe ze de exponentieel groeiende hoeveelheid data, die door hun bedrijf stroomt en die extern aanwezig is, in hun voordeel kunnen aanwenden.

Software AG, leverancier van oplossingen voor procesmanagement, datamanagement en integratie, bekend van ARIS, webMethods en Terracotta, speelt hierop in met een verbeterde versie van Terracotta BigMemory, Software AG’s in-memory datagrid, alsook een volledig nieuw Big Data-platform: Terracotta In-Genius.

Met de vierde generatie van Terracotta BigMemory maken ondernemingen grote hoeveelheden data razendsnel toegankelijk door deze te verplaatsen van relatief traag benaderbare hard-disks naar het geheugen. De nieuwe versie levert ten opzichte van zijn voorganger een tot 60% hogere verwerkingssnelheid. BigMemory 4.0 is verder geheel afgestemd op gebruik in combinatie met Hadoop, het immens populaire open-source opslagsysteem. De combinatie van Hadoop en BigMemory levert de mogelijkheid om historische gegevens en actuele datastromen in real-time te analyseren en daarop slim in te spelen, bijvoorbeeld door klanten proactief een gepersonaliseerde aanbieding te doen. Maar ook om tijdig fraude te detecteren en zo risico’s te vermijden.

Terracotta In-Genius voegt integratie en intelligentie toe aan de BigMemory-technologie. In-Genius is een geheel nieuwe applicatie die intelligente actie mogelijk maakt op basis van Big Data. Het platform kanaliseert en integreert gegevens afkomstig van mobiele apparatuur, cloud-diensten, sociale media, systemen met sensoren, computergestuurde apparatuur (bijv. point-of-sale), en andere bronnen, om deze vervolgens in real-time te analyseren en te interpreteren. Op basis van de verkregen inzichten zet In-Genius geautomatiseerde processen in gang, wat organisaties helpt om sneller te reageren op kansen en bedreigingen. Hierbij valt te denken aan toepassingen zoals loyaliteitsprogramma’s (Retail, Telecom, Energie), track & trace (Supply Chain, Logistiek) en fraudedetectie (Bank- en Verzekeringswezen).