Redactie - 12 april 2013

Fujitsu Nederland: collectief ontslag van 55 medewerkers



Op 9 april 2013 heeft er een gesprek plaats gevonden tussen Fujitsu Technology Solutions (FTS) met De Unie en FNV Bondgenoten. In het kader van De Wet Melding Collectief Ontslag is de Unie geïnformeerd over het voornemen 55 arbeidsplaatsen te schrappen. Eerder werd gemeld dat Fujitsu directeur Geo van der Wilk is vertrokken en is opgevolgd door Bas de Reus.

Het programma om kosten te reduceren is ook bekend onder de naam Project Jupiter. De omvang en kostenstructuur van het bedrijf komt niet overeen met de gerealiseerde omzet en de omzetverwachting. De marges staan sterk onder druk en besloten is daarom te snijden in de personeelskosten. Alle bedrijfsonderdelen zullen hierbij worden getroffen waarbij de grootste klap gaat vallen bij de Services Business Group, zo meldt De Unie.

Sociaal Plan
De OR is bezig zich te beraden over de adviesaanvraag en zal op korte termijn haar advies uitbrengen over het nut en de noodzaak van de voorgestelde plannen. Tevens wil de directie met de OR een Sociaal Plan afspreken en heeft zij hierover aan de OR instemmingsrecht toegekend. Het oude Sociaal Plan uit 2009 is weer uit de kast gehaald, waarbij de directie de hoogte van de ontslagvergoedingen in negatieve zin wil bijstellen. Door de vakbonden is aangegeven dat zij ook een rol willen spelen in de totstandkoming van het Sociaal Plan. De Unie vindt dat zij namens haar leden wil kunnen oordelen of er voldoende argumenten zijn te komen tot een aangepast Sociaal Plan. Naast een goede financiële vergoeding bij gedwongen vertrek zal er ook een gedegen werk-naar-werk regeling moeten komen.

Door de directie van FTS is aangegeven dat zij (vooralsnog) geen rol ziet voor de vakbonden bij de totstandkoming van het Sociaal Plan. Een van de argumenten daarbij is dat vakbonden onvoldoende leden hebben en anderzijds is er de angst dat het proces vertraging oploopt. Ieder maand uitstel van uitvoering leidt tot minder snelle realisatie van de kostenbesparingen. De Unie is van mening dat deze angst ongegrond is en dat het belangrijker is dat er een Sociaal Plan komt dat breed gedragen wordt door het personeel, zowel door de vertrekkers, maar ook door de blijvers. De OR zal zich beraden over het aanbod van de bonden om als partij aan te schuiven bij het Sociaal Plan. Wordt vervolgd, zo meldt de Unie.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024