Tabletgebruik éénjarigen fors toegenomen
08-04-2013

Tabletgebruik éénjarigen fors toegenomen


De veelbesproken digital native is in Nederland een feit. Een op de drie éénjarige kinderen blijkt regelmatig te spelen met een tablet. In 2012 was dit nog een op de acht éénjarigen.

Dat blijkt uit onderzoek onder duizend ouders met kinderen tussen 0 en 7 jaar, verricht door stichting Mijn Kind Online in opdracht van Mediawijzer.net. Bij de driejarigen is dit zelfs al meer dan de helft van de kinderen. Het merendeel van de ouders is positief over mediagebruik van hun kinderen. Ze zeggen dat het goed is voor de ontwikkeling van hun kind en voor later op school. Vooral educatieve spelletjes, geheugenspelletjes en filmpjes zijn populair. Vaders vinden het zelf belangrijker dan moeders om samen met hun ukkies op digitale media te spelen.

Het rapport “Iene Miene Media 2013″ is vandaag gepresenteerd bij de start van de Media Ukkie Dagen. De Media Ukkie Dagen is een jaarlijkse campagne van Mediawijzer.net die zich richt zich op de mediaopvoeding van peuters en kleuters. Deze dagen worden dit jaar voor de tweede keer gehouden en duren van 8 t/m 17 april. Remco Pijpers, directeur stichting Mijn Kind Online: “Ouders zijn betrokken mediaopvoeders, maar weten nog niet altijd hoe ze invulling moeten geven aan die mediaopvoeding van hun kind of wat geschikte media zijn.”

Terug naar nieuws overzicht