Redactie - 04 april 2013

Nieuwe storage-infrastructuur voor Bibliotheek Rotterdam


De Bibliotheek Rotterdam heeft zijn storage-omgeving vernieuwd met een OpenStorage oplossing die gebaseerd is op NexentaStor.
Door de oude legacy storage-infrastructuur te vervangen door Nexenta, beschikt de bibliotheek nu over een duurzame, toekomstbestendige oplossing die zowel kosteneffectief als schaalbaar is. Bibliotheek Rotterdam is de meest bezochte culturele instelling van Rotterdam met 3,4 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 100.000 leden. De bibliotheek leent ieder jaar 3 miljoen boeken en andere media uit en staat continu voor de uitdaging om aan de verwachtingen van bezoekers te voldoen en effectief de miljoenen transacties te beheren en op te slaan. Met budgetten in de publieke sector onder druk, moest de IT-afdeling op zoek naar een storage-oplossing met een lagere Total Cost of Ownership (TCO) en flexibiliteit om de groei van de storage-capaciteit in de toekomst op te kunnen vangen.

Nexenta-partner Rhodix heeft een storage-oplossing ontworpen en geïmplementeerd met High Availbility en Cluster-functionaliteit om zo voldoende storage-capaciteit te bieden om de 300 VDI-terminals voor bezoekers, 100 VDI voor intern gebruik, alle 100 PC¹s voor medewerkers en de verschillende databases te kunnen beheren. IT-specialist Rhodix combineert NexentaStor, Nexenta HA Cluster plug-in software met Dell PowerVault MD3060e storage systemen en Dell PowerEdge R720 servers en heeft daarmee een storage-omgeving gecreëerd van 30 TB. De nieuwe infrastructuur kan makkelijk worden uitgebreid om aan de toekomstige behoefte van de bibliotheek te kunnen voldoen.
 
Pascal Ringens, architect en pre-sales consultant bij Rhodix vertelt: ³het werken met Nexenta is een genot. De software sluit perfect aan bij de storage-gerelateerde behoeften van onze cliënten bij de lokale overheid, de gezondheidszorg en bij industriële segmenten. De programmatuur biedt de nodige mate van vrijheid om te voldoen aan een vraag van klanten die in toenemende mate complex en gevarieerd is.²

 Sjaak Westdijk, infrastructuur-specialist bij Bibliotheek Rotterdam: "De keuze voor Nexenta stelt ons in staat om onze dienstverlening aan klanten te verbeteren en uit te breiden naar een niveau dat door concurrerende storage-oplossingen niet wordt gehaald. Dit geldt zeker voor storage-oplossingen in een met Nexenta vergelijkbare prijsklasse. Met de aanschaf van de nieuwe Software-defined-Storage omgeving van Nexenta blijven we binnen ons krappe budget, maar hebben we voor de komende jaren een duurzame, sterk bedrijfsgerichte storageoplossing tot onze beschikking."

"Bibliotheek Rotterdam is een mooi voorbeeld van de manier waarop onze oplossingen de publieke sector in Nederland, en daarbuiten, echt kan beïnvloeden. Enerzijds groeit de behoefte van organisaties aan storage-capaciteit, maar anderzijds staan hun beschikbare ICT-budgetten onder druk. Nexenta biedt een aantrekkelijke propositie aan alle sectoren, waaronder de overheidssector, omdat de software concurrerend en schaalbaar is. Dankzij samenwerking met technologieleveranciers zoals Dell en sleutelpartners zoals Rhodix is Nexenta in staat om veel organisaties te helpen om de klant centraal te stellen en concurrerend te blijven in deze lastige economische tijden," concludeert Fabian Nowee, Regional eSales Manager Benelux bij Nexenta.