Redactie - 03 april 2013

Verslag: Microsoft Convergence: in het hart van de CMO en CIO


Bijna elfduizend bezoekers waren deelgenoot van een inspirerende keynote van Kirill Tatarinov die in een recordtempo onder meer Revlon, Shock Doctor en Weight Watchers introduceerde als dé MS Dynamics gebruikers. Wat zeer inspirerend was van deze keynote, en de bijbehorende klantcasussen waren de dynamiek, de mogelijkheden en interactiviteit met social media in relatie tot de klanten van de desgewenste bedrijven. Revlon liet een voorbeeld zien dat zij, vanuit één view, alle Twitter- en Facebook-feeds ter wereld konden volgen over Revlon en dat per tweet bekeken kon worden of deze positief of negatief was. De CRM medewerker kon vervolgens inzoomen op de tweet, kijken in welke regio of welke persoon welk product gekocht had om daar vervolgens een actie aan te koppelen. Een prachtig voorbeeld van hoe BIG DATA meer overzichtelijk te maken is.

Ik mocht mee reizen met Jay Ramsanjhal en Hedi Wassink, respectievelijk voorzitter en directeur van de grootse belangenvereniging van Microsoft Dynamics Users, de Dynamics user group. Ongeveer honderdtwintig Nederlanders waren afgereisd naar New Orleans, onder wie de belangrijkste partners van Microsoft: Axtension, Saasplaza en ook IBM. Jammer te zien dat maar een handvol eindklanten de sprong over de oceaan hadden gewaagd om zelf deze content direct te nuttigen. De nieuwe directeur van Microsoft Dynamics, Pieter Burghouts, gooide een echt Nederlandse borrel eruit op de maandagavond, dit met Barcelona vier weken geleden nog vers in het hoofd (Dutch Mobile Networking Event) maakte het speelveld wel erg bekend.

Op 16 april as. zal de Dynamics user group haar eigen congress organiseren voor Dynamics gebruikers in Nederland. Meer informatie en registratie: www.dynamicsexperience.nl. “Steeds meer organisaties kiezen voor Microsoft Dynamics software en als grootste onafhankelijke gebruikerscommunity binnen Europa stellen wij gebruikers in staat om kennis te delen en waardevolle informatie op te doen binnen het ecosysteem; met andere gebruikers, Microsoft en partners", aldus Jay Ramsanjhal
 
Danny Frietman