Redactie - 02 april 2013

Rik Bijmholt en Gerard Wijers starten management- en adviesbureau Anderson MacGyver


Rik Bijmholt en Gerard Wijers starten management- en adviesbureau Anderson MacGyver.

De toegevoegde waarde van informatietechnologie valt vaak tegen, omdat de interne IT-dienstverlening onvoldoende aansluiting vindt bij de wensen en ambities van het bedrijf, aldus Rik Bijmholt en Gerard Wijers. Het tweetal wil dit veranderen door de afstand tussen de dagelijkse bedrijfsvoering en IT te verkleinen.

Anderson MacGyver gaat aan de slag onder het motto ‘meer waarde met IT’. Dit gaat zij vooral bereiken door de samenwerking te verbeteren tussen de IT-afdeling en de rest van de organisatie, de ‘business’. “Business en IT moeten gezamenlijk hun weg naar de markt vinden. Nu nog voeren ze elk hun eigen strategie met twee uiteenlopende vocabulaires. Onze doelstelling is deze naar elkaar toe te brengen om innovatie te realiseren die leidt tot een beter bedrijfsresultaat”, aldus Bijmholt.

Gerard Wijers Wijers is een ervaren adviseur met een uitgebreide achtergrond in strategie, sourcing en governance. Vanuit onder meer KPMG Equaterra (voorheen Morgan Chambers) was hij samen met Rik Bijmholt ruim 20 jaar betrokken bij klant-leverancierrelaties in de IT-dienstverlening en het innoveren en ontwerpen van bedrijfsprocessen.

Rik Bijmholt Bijmholt heeft meer dan 20 jaar ervaring op het grensvlak van business en IT , zowel vanuit het perspectief van de leverancier als de klant en in uiteenlopende sectoren. Bij KPMG EquaTerra was hij samen met Gerard Wijers verantwoordelijk voor het managen van de businessunit die zich richt op onder meer het ontwerpen, implementeren en verbeteren van de interne regiefunctie aan de klantzijde.

Door: Witold Kepinski