Redactie - 29 maart 2013

SLTN wint belangrijk project bij overheid met IBM Pure Flex


SLTN heeft bij een middelgrote gemeente de gunning gekregen om de bestaande server en storage omgeving te consolideren en te migreren naar de nieuwste IBM Pure Flex systemen. Het betreft de levering, migratie en consolidatie van zowel AS/400 platformen als Intel servers en de bijbehorende storage naar IBM Pure Flex systemen. De waarde van de opdracht bedraagt ruim een half miljoen euro.

“We zijn zeer trots deze IBM Pure Flex bij de eerste overheidsinstelling in Nederland te implementeren. Door te kiezen voor deze innovatieve oplossing snijdt het mes voor de gemeente aan meerdere kanten” aldus Eugene Tuijnman, CEO van SLTN. “Het mooie van IBM Pure Flex systemen, een zo geheten converged infrastructuur, is dat het system management van zowel het netwerk, de servers en de storage vanuit 1 management console gedaan kan worden. Dat bespaart niet alleen fors in de beheerskosten maar het verminderd ook de kans op down time aangezien veel beheerstaken volledig geautomatiseerd plaatsvinden. Verder is er minder ruimte in het datacenter nodig, wordt er fors bespaard op stroom- en koelingskosten, dalen de software licentie kosten en wordt eveneens een aanzienlijke besparing op hardware maintenance gerealiseerd. Dat is het mooie van deze IBM Pure Flex oplossing: de gemeente bespaart veel geld, spaart het milieu en optimaliseert de IT capaciteit en beschikbaarheid. Een uitgemaakte zaak dat de conventionele hardware oplossingen het afleggen tegen deze moderne IBM Pure Flex oplossing. “

In deze IBM Pure Flex oplossing wordt uitgegaan van meerdere operating systemen, OS/400, Microsoft Server en Linux, alsmede VMWare software ten behoeve van virtualisatie. De storage oplossing is ook volledig gevirtualiseerd middels IBM V7000 systemen te integreren in de oplossing. Hierdoor ontstaat niet alleen een volledige geïntegreerde en geoptimaliseerde infrastructuur maar door volledige virtualisatie toe te passen kan optimaal ingespeeld worden op de capaciteitsbehoefte van de afdelingen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024