Redactie - 27 maart 2013

Ontwikkelaars moedeloos van iCloud


Ontwikkelaars zijn niet te spreken over iCloud van Apple. The Verge zette de klachten van verschillende ontwikkelaars op een rijtje. De conclusie die ze allen lijken te delen, luidt: het werkt gewoon niet.

Twee jaar na de lancering van iCloud is het aantal apps van derden dat gebruikmaakt van de dienst bijna op één hand te tellen. Daniel Pasco van Black Pixel legt uit waarom: "Het werkt voor ons gewoon niet. We hebben heel veel tijd in iCloud-ondersteuning gestoken, maar het is gewoon een rommeltje. Bij ons werken de slimste Apple-ontwikkelaars en zelfs zij kunnen er geen chocola van maken."

Een andere ontwikkelaar laat The Verge weten dat hij iCloud een totale nachtmerrie vindt. "Het is frustrerend, gekmakend en het heeft me honderden uren gekost. Het is extra vervelend dat klanten bij ons om iCloud-ondersteuning vragen omdat Apple er zoveel reclame voor maakt, maar wij hebben halfbakken spullen gekregen van Apple. Wij draaien voor de nalatigheid van Apple op", aldus Greg Pierce van AgileTortoise.

Apple laat voorlopig weinig tot niets van zich horen als het om iCloud gaat. Ontwikkelaars hopen nu op verbetering met de introductie van iOS 7. Sommigen hebben al laten weten dat als er niets verandert, ze iCloud laten voor wat het is en naar alternatieven gaan kijken.

(c) ANP