Redactie - 27 maart 2013

Computication migreert Seyster Veste naar hybride cloud


De Seyster Veste in Zeist is een woningcorporatie met ruim 4.000 woningen. De organisatie heeft Computication, aanbieder van IT-beheerdiensten en specialist in cloud computing, ingeschakeld voor de transitie naar een hybride cloud.

Bij Seyster Veste werken vijftig mensen en het bedrijf is actief in en om de gemeente Zeist. De woningcorporatie krijgt een nieuw IT-systeem en wil het functioneren en het beheer van de kantoorautomatisering goed geborgd hebben. Een uitdaging die hieruit voortvloeit is de migratie van de IT-infrastructuur naar de cloud.

Computication is gekozen om de overgang van het nu nog lokale serverpark van Seyster Veste stap voor stap naar de cloud te begeleiden. De IT-dienstverlener verzorgt al gedurende enkele jaren server- en werkplekbeheer voor de woningcorporatie.

Het betreft een hybride cloud. Dit is voor Seyster Veste voordelig omdat dit voor de organisatie een geleidelijke transitie naar een cloud-infrastructuur zonder versnelde afschrijving van bestaande middelen betekent, aldud Computication. Hierdoor is de investering laag. Daarnaast geeft de hybride cloud van Computication flexibiliteit in de capaciteit en wordt het functioneren en het beheer van het serverpark verbeterd. Per maand kan Seyster Veste gebruikers bijschakelen of afkoppelen. De migratie naar de cloud vindt in mei 2013 plaats.

Door: Witold Kepinski 

  

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024